Hovudside

Hvordan å balansere HVAC Air Flow

by Walther

Hvordan å balansere HVAC Air Flow. Oppvarming og air condition enhet vil ikke varme eller kjøle ned huset skikkelig uten balanse i HVAC luftstrømmen. Hvis din hjemme har ujevne temperaturer fra rom til rom, må du balansere luftstrømmen i HVAC-systemet.

Bruksanvisning


•  Vit at balansering HVAC luftstrømmen vil ikke bare gjøre hjemmet ditt mer behagelig hele tiden, det vil også gjøre systemet mer effektivt. Effektiv drift av HVAC-enhet betyr lavere strømregninger.

•  Gå gjennom luftstrømmen i ditt hjem med en generell inspeksjon. Gå gjennom ditt hjem og legge merke til de områdene som virker for varmt eller for kaldt. Du må først finne ut hvor de største temperatursvingninger er for å balansere HVAC luftstrøm.

•  Sjekk for å være sikker på at alt av luft registre er åpne i hele huset. Luft registre er grill-lignende åpninger som er i hvert rom for å frigjøre den varm eller kald luft. Lufttilførsel registre har en liten spak for å åpne eller lukke ventilen. Air retur registre har ikke spaken, men det er viktig å sørge for at alle registre er uhindret av møbler, gardiner eller rot.

•  Prøv å bare justere spaken på lufta registeret i et rom som er for varmt eller for kaldt. Noen ganger delvis stenge en ventil på et register i et lite rom som trenger mindre luftstrømmen vil tvinge mer luft inn i et større rom, noe som gjør det mer behagelig.

•  Balanse HVAC luftstrømmen fra kanalsystemet hvis din HVAC har manuell balansering dempere. Disse dempere er plassert på visse kanal poeng og skyv åpen eller lukket for å øke eller begrense luftstrømmen fra hovedkilden. Snakk med din lokale HVAC service selskap om å legge balansering dempere hvis systemet ikke har denne funksjonen.