Hovudside

Hvordan få Kål frø

by Walther

Hvordan få Kål frø

Kål produsere frø fra blomster, men du vanligvis ikke ser dem gjøre det fordi det tar mer enn et år. Hvis du ønsker å få din egen sæd fra kål, velger åpne bestøves varianter fremfor F1 hybrider, så de vil avle sant. Kål krysse lett, ikke bare med andre kål men med grønnkål, kålrabi, blomkål, brokkoli, kålen og rosenkål, så du trenger for å beskytte dine frø kål hvis andre planter av samme art trer innenfor 1000 meter.

Bruksanvisning


•  Plant din kål å modnes så sent på høsten som praktisk mulig. Velge de beste dusin hoder å bruke for frø. Hvis vintrene er milde, sjelden får mer enn noen få minusgrader, dekke hodet med halm eller andre løse mulch for å beskytte dem mot frost. Hvis vintrene er alvorlig, trekke dem opp med røtter intakt og lagre dem i en rot kjeller eller begrave dem under minst en fot av skitt og mulch, dypere i de kaldeste klima. Du vil de skal oppbevares kjølig, men aldri frosset fast og fuktig nok slik at de ikke tørker ut, men ikke så fuktig at de mold.

•  Grav opp eller avdekke kål hoder når faren for hardt frysing er forbi. Plante eller transplantere dem 1/12 til 2 meter fra hverandre, fordelt i en firkant eller rutenett snarere enn en rad hvis du trenger for å beskytte dem fra krysspollinering. Plante dem dypt så hodene er på bakkenivå. Skjær en "x" i toppen av hvert hode, omtrent en tomme dypt, for å la den blomstrende lager dukke opp lett.

•  Sett polene oppreist rundt kål ca 4 meter høy og forbinder topper med wire eller tunge ledningen. Når frøet stilker dukke opp på forsommeren, men før de blomstrer, dekke rammen med netting som er vevd tett nok til at bier ikke kan komme gjennom. Når blomstene åpne, heve løssalgs lenge nok hver morgen for å tillate bier til å gå inn og la dem bo inne for å pollinere plantene, deretter heve løssalgs å løslate dem. Gjenta mens plantene blomstrer, og deretter fjerne den dekker mens frøene modnes. Hvis ingen andre planter som krysser med kål blomstrer på samme tid i 1000 meter, kan du utelater beskyttelse og bare la biene komme og gå å pollinere dem naturlig.

•  Bind i stokk løst til polene for å holde dem fra å bøye eller bryte i sterk vind eller regn som frøene modnes. Vente flere uker for frøene å modnes.

•  Plukk seedpods når de først blir brune, før de sprekker åpne og søle sine frø. Noen modnes før andre, så plukke dem noen få dager. Legg dem på et brett i solen for å fullføre tørking. Hvis du ikke har noe imot å miste noen, kan du vente til de fleste har slått brun, kuttet hele frø stilken og legg den på et brett eller ark til tørk. For de mest levedyktige frø, la pods modnes så lenge som mulig på planten.

•  Sett pods i en tøypose og lett hamre det eller knuse det å banke frøene løs, deretter forsiktig helle dem ut. Bruk en grov sil for å skille dem fra større rusk eller helle dem fra en beholder til en annen i en lett bris å la de lettere biter av knust pod blåse bort. Hold frøene i et mørkt, tørt sted før du ønsker å plante dem. De bør holde flere år.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke så få har en halv dusin kål hoder for frø, men velger så mange som mulig for å unngå kål blir innavlet.