Hovudside

Cashew Trees

by Walther

Cashew Trees

Cashew treet (Anacardium occidentale) vokser i tropiske regioner over hele verden. Det kan vokse i sandholdig jord i en høyde på ca 40 meter. Hovne peduncles eller stilker, utvikle seg til rød eller gul frukt som vokser opp til 4 1/2 inches oppå en centimeter lange nøtter på cashew treet. Mutrene, frukt, bark, blader, stengler og frø inneholder egenskaper som brukes til flere formål.

Nøtter


Innsiden av en cashew mutter shell avslører en nyreformet kjerne klar for konsum. Ifølge Purdue University, cashew nøtt olje hjelpemidler i behandling av vorter, liktorn og hard hud. Industrielle bruksområder for olje utvunnet fra mutteren skall inkluderer bil og fly bremsevæske, maling, lakk og lim.

Epler


En ekstremt høy konsentrasjon av vitamin C er funnet i en cashew eple - opp til fem ganger mer enn i jordbær og sitrusfrukter. I Brasil og Cuba, lindrer cashew eplejuice sår hals, og indonesere bruke den til å behandle en form for alvorlig hals og mandel betennelse. I Filippinene, lindrer det effekten av dysenteri. Cashew eplejuice brukes som en ingrediens i brasiliansk vin, med frukt som en ekstra komponent til syltetøy og godteri.

Tre Bark


Sentral-Amerikas Cuna indianere kokt barken av cashew trær, og den resulterende urtete lettet symptomene på forkjølelse, lunger og astma ifølge en Purdue University rapport. I Brasil og Malaya, stopper kokt bark væske progresjon av diaré. Trevirke fra cashew trær blir brukt til å lage møbler og bygge båter. Den produserer også kull og store mengder harpiks, som er laget i lakk for å avverge termitter og andre insekter.

Blader, stengler og frø


I Indonesia, omslag består av gamle blader fra en cashew treet hjelp berolige brannskader når påføres huden. Cashawa tyggis - en klar stoff hentet fra cashew treet stilkene - brukes i legemidler og juice hentet fra stilkene dobler som uutryddelig blekk. Olje fra cashew frø blir brukt til å minske smerten forbundet med gingivitt og malaria.

Dyrking


En cashew treet tilpasser seg til et utvalg av smuss som finnes forenlig med andre fruktplanter. For best resultat, plante flere cashewnøtter, også referert til som frø, i samme hull. I cirka tre år, beskjære de lave greiner og skudd. På denne tiden, produserer cashew tre frukt som forfaller innen tre måneder. Under tørre intervaller i tørre regioner, blomster og frukt ofte utvikle seg sammen i samme panicle. De fleste cashew trærne nå modenhet ved 10 år og fortsette å produsere i ytterligere 20 år.