Hovudside

Slik unngår branner forårsaket av varmeovner

by Walther

Med de stigende kostnadene for hjem oppvarming drivstoff, mange mennesker er å snu til supplerende oppvarmingskilder gjennom hele vinteren for å holde sine hjem varm og drivstoff regninger ned. Hvis brukes trygt, varmeovner, enten bærbare elektriske eller forbrenningsvarmere, kan gi en gunstig varmekilde. Men hvis den ikke brukes riktig, kan varmeovner sette en familie i fare for brann og brannskader. Nøkkelen er å kjenne farene og å kjøpe plass ovner med sikkerhet alternativer.

Bruksanvisning


•  Sjekk med ditt lokale brannvesen for å finne ut hva slags ovner er lovlige i din kommune. Lokale forskrifter kan variere. I noen stater, er bruken av parafinovn innendørs ulovlig.

•  Velg en varmeovn som har UL mark. Dette betyr at produktet er testet og møtte godkjente sikkerhetsstandarder. Les og følg bruksanvisningen fra produsenten. Pass på å velge riktig størrelse varmeapparat for det området du ønsker å varme. Multipliser området (antall kvadratmeter ganger høyden av taket) på den plassen du ønsker å varme med antall 2, 3 eller 4 for å anslå antall BTU nødvendig. Multiplisere med 2 hvis rommet er isolert godt og med antall 4 dersom det ikke er isolert, eller er dårlig isolert. Bruk nummer 3 hvis kvaliteten på isolasjonen i rommet faller et sted i mellom.

•  Se etter ovner som automatisk slås av. Varmeovner er utstyrt med en vippebryteren vil ikke slå seg på igjen før varmeapparatet slås oppreist. Vurdere å investere i en ovn som har en nærhet sensor som slår av ovnen hvis objekter, mennesker eller dyr er for nær. Noen modeller har også en indikatorlampe for å signalisere at varmeren er på.

•  Bruk kun diesel anbefalt av produsenten når du bruker parafin eller innendørs flytende propan varmeovner. Likeledes, ikke erstatte med andre typer drivstoff. Bærbare propan varmeovner brenner renere og mer effektivt enn parafin. De er også et praktisk alternativ for oppvarming av en godt ventilert garasje.

•  La ovnen avkjøles helt før du fyller drivstoff. Vær svært forsiktig når du bruker noen form for forbrenning varmeapparat. Alltid fylle parafinovn utenfor, og umiddelbart rydde opp søl. Tilstrekkelig ventilasjon er nødvendig innendørs for å forebygge risikoen for kullosforgiftning. Installere minst én karbonmonoksid alarm i hjemmet ditt, helst i nærheten av området der du sover.

•  Flytt ledninger borte fra høyt trafikkerte områder for å unngå fall eller velt ovnen. Ikke bruk skjøteledninger med elektriske varmeovner. Varmeapparatet bør plugges direkte inn i en veggkontakt.

•  Hold brennbare stoffer eller gjenstander minst tre meter bort fra varmeapparatet. Dette inkluderer sengetøy, gardiner og møbler.

•  Tilsyn barn og kjæledyr når varmeovner er i bruk. Lære barn å holde seg borte fra varmeovner. Ikke la ungdommene å justere kontrollene, som noen varmeovner bli veldig varmt.

•  Slå av ovnen når du forlater rommet, gå til sengs for natten eller forlate huset. Alltid koble elektriske varmeovner når den ikke er i bruk. Hold varmeovner i god stand. Bruk aldri ovnen eller spenner til å varme rom.

Tips og advarsler


  • Installere minst én røykvarsler på hvert nivå av hjemmet ditt, inkludert loftet og kjelleren. Røykvarslere bør monteres nær soveområder eller inne hvert soverom.
  • Den føderale Consumer Product Commission (CPSC) anslår at mer enn 21.000 branner hvert år er forårsaket av varmeovner.