Hovudside

Slik Care for Coleus som en potteplante

by Walther

Slik Care for Coleus som en potteplante. Coleus, den populære utendørs anlegg, som gjør en god innendørs anlegg også. Sine spraglete blader kommer i nesten alle tenkelige farger, og sin raske vekst betyr en liten prøven vil bli en stor, vakker plante raskt. Med god omsorg, kan du vokse Coleus kan innendørs, eller flytte den innendørs for vinteren og tilbake utendørs om sommeren.

Bruksanvisning


•  Gi Coleus planter så mye sollys som mulig. Plantene vil trives hvis gitt et par timer med direkte sollys fra en sør eller en øst-vinduet. I lavere lysforhold, vil den nye veksten være lang og svak med noen blader.

•  Hold Coleus planter i varme forhold over 60 grader Fahrenheit og helst over 65 grader Fahrenheit. Hvis temperaturen er over 65 grader Fahrenheit, plassere anlegget på et brett med småstein for å øke luftfuktigheten. I kjøligere temperaturer, er det best ikke å øke luftfuktigheten.

•  Vannklink så snart toppen av jordsmonnet ikke lenger er fuktig. Bladene av Coleus anlegget vil falle av når potting mix tørker ut, så ta vare å sjekke potting blande et par ganger i uken og vann umiddelbart når matjord er tørr. Men det er best å ikke vanne planten hvis toppen av jorda er fortsatt fuktig.

•  Sjekk en Coleus plante ofte for å se om det er behov for repotting. Coleus planter er raske dyrkere som vokser så mye som 2 meter i et år. Hvis røttene har pakket rundt bunnen av potten, plassere anlegget i neste størrelse større pott. Sjekk for å se om planten trenger repotting minst hver sjette måned.

•  Knip av tips av stilkene ofte for å oppmuntre anlegget å grenen. Coleus planter vil bli lang og spinkel med mindre du gjør beskjæring del av den vanlige omsorg.

Tips og advarsler


  • Hvis bringe Coleus inn fra utsiden, flytte anlegget i god tid før en forventet frost. Coleus er utsatt for frost.