Hovudside

Slik fjerner Rust fra gammel Metal

by Walther

Slik fjerner Rust fra gammel Metal

Rust, også kjent som oksydasjon, resulterer når metallet er utsatt for luft og vann over en lengre tidsperiode. Som rust bygger seg opp, kan det permanent beis eller korrodere metallarbeider, noe som resulterer i uopprettelig skade. Mange produsenter produserer kjemisk rustfjerner, men disse kan skade metallarbeid, spesielt i tilfelle av gamle eller antikke metaller. I stedet kan du bruke ikke-kjemiske metoder for å fjerne rust fra eldre metall for å forhindre så mye skade som mulig.

Bruksanvisning


•  Fjern metallarbeider fra alle omkringliggende tre, bronse eller andre overflater. For eksempel, hvis du arbeider med en gammel håndsag, skru kniven fra tre håndtak. Hvis du ikke kan fjerne metallarbeid, maskere alle omkringliggende flater med maskeringstape for å beskytte dem fra rust-fjerning produkter.

•  Fyll en bolle eller bøtte med parafinolje, og senk metalloverflaten i olje i 30 minutter. Fjern metall, og kratt ved rust med en myk tannbørste å arbeide parafin helt inn i overflaten; du kan se noen av rust begynner å falle bort mens du gni.

•  Reimmerse metallet i oljen i ytterligere 30 minutter. Fjerne det, og gni overflaten igjen med myk tannbørste eller myk bomullsdott fuktet i olje. Denne rengjøring fjerner lett rust eller rust som ikke har fullt sunket inn i overflaten. Gjenta til du har fjernet så mye rust som mulig med denne metoden.

•  Fukt en # 0000 stålull i parafinolje, og gni forsiktig på eventuelle gjenværende rust seksjoner. Tørk bort løsnet rust med en myk klut. Fortsett til du fjerne så mye rust som mulig.

•  Fukt en myk klut i white spirit, og tørk av overflaten grundig. Tillate metallet tørke i 12 timer, og inspisere overflaten. Hvis du finner ut at det er rust igjen, gå til trinn 6. Hvis ikke, hopper du til trinn 10.

•  Kok to kopper vann for to til tre minutter. Helle varmt vann inn i en ikke-metallisk beholder, og legge til åtte vanlige teposer. La te til bratt i fem minutter, og rør det godt.

•  Trekk ut teposer, og la væsken avkjøles i 10 minutter. Du har opprettet en mildt sur løsning ved hjelp av tanniner fra te. Denne milde syre vil bidra til å løse opp dypere og tykkere rust flekker.

•  Fordyp metallet i opptil åtte timer. Du kan se på det hver time eller så, fordi mengden av tiden den trenger til å suge avhenger av hvor mye av rust. Når du ser en blå / grå belegg på metall, kan du fjerne den.

•  Gni overflaten med # 0000 stålull eller en myk tannbørste mens den ennå er våt med tannin løsning. Skyll overflaten i rent vann og inspisere den. Resoak metallet om nødvendig, før du har fjernet alt av rust.

•  Skyll metallarbeider med rent vann, og tørk den med en myk klut eller en hårføner. Fjern maskeringstape, soaking båndet i white spirit som er nødvendig for å løse opp limet.

•  polske metallområdet, samt noen messing eller bronse finish på brikken, med mikro-krystallinsk voks og en bomullsklut. Tørk objektet ned med en bomullsdott når du er ferdig for å fjerne overflødig voks.