Hovudside

Salvia "Victoria White 'Care

by Walther

Salvia "Victoria White 'Care

Salvia farinacea "Victoria White" - også kjent som mealycup salvie fordi blomstene og stammen er uklar - er innfødt til sørvestre USA. Den produserer tett forgrenet, smale blomster pigger på grå-grønn eller blå-grønne blader. Blomster dukke opp i myk hvit. Victoria Hvit salvie har noen krav og byr på lange blomst ganger. Det fungerer bra i grenser, i masse beplantning og som snittblomst. Victoria Hvit tiltrekker seg sommerfugler og kolibrier.

Sådd frø


Victoria Hvit salvie vokser godt i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11. Selv om en staude i sørlige områder av USA, regnes det som en årlig i Nord steder. Starte planter innendørs fra frø, hvis ønskelig, 10 til 12 uker før den siste frost tidspunktet. Så frø i en leilighet i en varm, godt opplyst område, knapt trykke frø i det voksende medium. Hold jorden jevnt fuktig, men ikke våt. Frøplanter vises i to til tre uker. Før transplantasjonen til deres utendørs plassering, hardner frøplanter ved å holde dem i et skjermet uteområde, for eksempel en veranda, for en uke. Transplantasjon når all fare for frost er forbi.

Planting


Salvias tolerere en rekke av jord, men trives best i fuktig, godt drenerende, rik jord. Victoria Hvit salvie foretrekker full sol - seks til åtte timer daglig - men tåler litt skygge. Space frøplanter, eller planter kjøpt fra hagesentrene, seks til 12 inches fra hverandre med toppen av røttene like under jorda linje. Selv salvia er varme og tørke tolerant, gi planter med ekstra vann i tørt vær, til en dybde på 2 inches. Deadhead for ytterligere oppblomstring. Plantene kan blomstre til midfall, siden de overleve lys frost.

Problemer


De to vanligste Victoria Hvite fiender er bladlus, som skader planter ved å suge deres juice og pulveraktig mugg, en sopp som strøk blader med en hvit pulveraktig vekst. Rennende vann fra en slange enn planter vasker bladlus unna. Organiske og kjemiske insektmidler drepe bladlus. Forhindre pulveraktig mugg ved å plassere plantene i en solrik beliggenhet med god bevegelse i luften og plantene spredte nok at bladene ikke kommer borti hverandre. Unngå overdreven befruktning - salvias er ikke kresen om jord - og vanning.

Forplantning


Forplante flerårig Victoria Hvit salvie etter næring om våren, før ny vekst vises. Løft forsiktig planter ut av bakken, kuttet babyen planter av med en ren, skarp kniv og plante. De nye anleggene kan være treg å bygge velutviklede rotsystemer, så nøye tendens til dem gjennom hele første sesong.