Hovudside

Hvordan Dypt Vann et nytt tre i leirjord

by Walther

Hvordan Dypt Vann et nytt tre i leirjord

Leirjord består av små silt partikler som holder store mengder vann. Drenering problemer er felles for leire jord, så er det viktig å vanne nye trær sakte for å hindre at røttene fra å drukne. Gartnere kan også vanne nye trær i leirjord sjeldnere fordi den forstyrret jord av plantehullet fungerer som et trau, og holder vann lenger enn vanlig jord.

Bruksanvisning


•  Hold en hageslange 1 til 2 meter over backfilled plantehull og slå på vannet ved lavt trykk. La vannet avgjøre leirjord i stedet for å bruke en spade eller hendene, noe som kan føre til jordpakking. Fortsett å vanne hele veien rundt treet til all jord av de gjenfylte hull settles.

•  Fyll hullet med mer jord dersom bosetting av vann forårsaket jord nivå for å dyppe under bakkenivå. Vanne jorda igjen på samme måte før jordsmonnet legger helt og jorda er på nivå med bakken.

•  Sett en spade i bakken 2 meter fra bunnen av nytt tre i en dybde på 12 til 18 inches og bevege håndtaket frem og tilbake for å skape en liten grøft. Berøre bunnen av grøften for å se om den er fuktig jord. Hvis det er, har du allerede vannes dypt nok. Hvis ikke, slår hageslangen på med lavtrykk og vann jorda rundt treet i 30 minutter.

•  Gjenta jord sjekk med spaden en gang annenhver uke. Hvis jorden er tørr å ta på den dybden, vann med hageslangen ved lavt trykk i 30 til 45 minutter.