Hovudside

Hvordan stoppe bugs fra Spise en grønnsakshage

by Walther

Hvordan stoppe bugs fra Spise en grønnsakshage

Insektplager er et vanlig problem i grønnsakshager. Noen feil arter vil spise frukten produseres av plantene dine, mens andre svekke planten ved å tygge blader og stengler. Å stoppe bugs fra å ødelegge din grønnsakshage, kan gartnere bruker en kombinasjon av feller, sanitær metoder og plantevernmidler. Hvis du er ubehagelig sprøyting grønnsakene dine med kjemiske plantevernmidler, er det organiske eller hjemmelagde metoder for å drepe invaderende insekter.

Bruksanvisning


•  Sjekk at du planter grundig to ganger i uken for insektangrep. Bruk et forstørrelsesglass for å inspisere undersiden av bladene, stilkene, blomster og noe frukt. Se etter bugs selv, samt bevis på bug skade, som tygger hull.

•  Trekk opp noen planter som viser ekstrem infestation eller bug skade for å hindre insekter fra å spre seg over hele hagen. Kast disse plantene i søpla. Bruk en skuffe til å slå jorden til en dybde på 6 inches i stedet hvor anlegget bodde. Dette vil utsette noen bugs gjemmer seg i jordsmonnet.

•  Trekk opp eventuelle ugress vokser i nærheten av hagen din, sammen med eventuelle sunne vegetabilske planter som er forbi produksjonstid. Bugs har en tendens til å avle på ugress eller på gamle planter, så fjerner dem vil holde lav insekt befolkningen.

•  Lå et insekt klebrig ark i bunnen av hver plante der finner du insekter eller insektskader. Den klebrige ark tjene som bug feller. Sjekk den klebrige ark hver morgen for fanget bugs, og erstatte den klebrige ark inntil feilen befolkning avtar.

•  Spray enhver berørt vegetabilsk planter med neem olje, en organisk insektmiddel. Sprøyte plantene til de er mettet, sikter spesielt mot eventuelle feil du se. Du kan også bruke et kjemisk insektmiddel, men sørg for å grundig vaske alle grønnsaker du velge fra disse anleggene. Følg anvisningen på pakken for kjemiske insektmidler.

•  Rake opp noen organisk mulch du ha i grønnsakshagen og kaste det bort fordi det kan havnen insekter. Erstatte den med svart plast mulch, som er en mindre gunstig miljø for insektpopulasjoner.