Hovudside

Hvordan bruke Dill Weed

by Walther

Hvordan bruke Dill Weed

Dill luke, også referert til som dill, er en årlig urt som er lett dyrkes i hager eller i dype containere på terrassen eller i huset. Det er viktig å ikke forveksle dill luke med dill frø, som de to har svært ulike egenskaper. Dill luke er mild og er en grønn urt, mens dill frø er mye sterkere og fungerer mer som et krydder da lagt til matvarer.

Bruksanvisning


•  Vask små mengder dill luke henhold forsiktig rennende kaldt vann. Skyll godt for å fjerne all skitt og andre insekter eller annet rusk. Hvis du har en stor mengde å vaske, enten dele det opp og skyll en liten del om gangen, eller fylle en container for eksempel en bolle eller tallerken panne med kaldt, rent vann og legg dill luke inn i den. Flytt dill rundt i vannet for å skylle den av grundig.

•  Rist dill luke forsiktig når du er ferdig å skylle den. Hvis du foretrekker det, legg den i en salatslynge og spinne for å fjerne overflødig vann. Forsiktig klatt den tørr med tørkepapir.

•  Skjær bladene fra den store, stammer tøff. Kast stilkene, da de ikke blir brukt som smakstilsetning. Unntaket er når dill brukes for pickling, som det er vanlig å bruke hele anlegget, inkludert stengler og frø i beiseprosessen.

•  Hakk dill blader i små biter. Hvis du vil at de skal brukes til pynt, så vel som smakstilsetning, la bitene store nok til at kvister dill er identifiserbare.

•  Tilsett frisk, hakket dill til dine favorittoppskrifter. Dill tilsettes normalt etter en tallerken har blitt kokt, så den høye varmen brukes i matlaging ødelegger smaken av denne urten. Bruk dill luke til sesong fjærfe, gryteretter, deviled egg og andre matvarer i stedet for å bruke salt. De beste smaken resultater fra kombinere dill med andre urter som timian, estragon og laurbærblad.

Tips og advarsler


  • Frisk dill luke har den beste smaken, så bruk slakte blader som du trenger dem, hvis det er mulig. Bladene kan tørkes i en dehydrator eller lufttørket i en papirpose med hull og lagres for bruk utenfor sesongen. Ikke la dem bli for varm når du tørker dem, eller de vil miste både farge og smak. Frysing er en av de beste fremgangsmåter for å bevare smaken av frisk dill luke. Plassere rene sprigs av dill i plast poser, sel og plass i fryseren.