Hovudside

Kan jeg sette en Goose Down Quilt i tørketrommel?

by Walther

Kan jeg sette en Goose Down Quilt i tørketrommel?

Gåsedun dyner er ofte merket "tørr ren bare", men de kan som regel vaskes og tørkes hjemme, så lenge stoffet er vaskbart. Gåsedun gir lette, varme isolasjon til dyner, dyner og dyner. Spot rene dyner for å fjerne flekker og tørk dem på en linje eller i en tørketrommel.

Tørking Goose Down Quilts


Tørk gåsedun dyne i tørketrommelen trygt ved å følge noen enkle tips. Fjern overflødig vann ved å kjøre gåsedun dyne gjennom sentrifugering av en vaskemaskin. Tørk det på en lav tørker innstilling i flere timer. Quilt kan ha en særegen lukt, noe som er ganske enkelt lukten av våt fjær. Lukten avtar når teppet er tørt.

Nyttige tips


Legg noen ren bomull håndklær til tørketrommelen med gåsedun dyne til å absorbere fuktighet og akselerere tørkeprosessen. Plassere to eller tre rene tennisballer i bomull sokker og legge dem til i tørketrommel. Gåsedun en tendens til å bli sammenpresset under tørkeprosessen, men tennisballer bryte opp eventuelle klumper av fjær.

Formål


Bruk lav tørketrommel innstilling til tørk gåsedun dyner etter vask dem eller behandle dem for flekker. Riste dem i en varm tørketrommel å friske dem etter en lengre tids lagring, eller henge dem på en utendørs klessnor. Riste dynen etter tørking til fluff gåsedun og fjerne eventuelle klumper. Kast alle fjær som kommer gjennom backing.

Betraktninger


Gåsedun dyner er generelt og dryable, men den endelige vurdering er stoff som teppet er laget av. Vaskbare tekstiler - som forhåndskrympet bomull, nylon eller polyester - kan vaskes og tørkes hjemme. Ta dyner laget av silke eller ull til et profesjonelt renseri. De med omfattende broderi er også best overlatt til en profesjonell renere.