Hovudside

Hvordan Test gamle Linoleum for Asbest

by Walther

Hvordan Test gamle Linoleum for Asbest

Asbest - et mineral fiber brukes til isolasjon og som et brannhemmende - kan være farlig for huden din og lungene når den ikke håndteres riktig. Asbest, når forstyrret og slippes ut i luften, kan føre til en rekke helseproblemer. Ifølge EPA, er gammel linoleum en av de mest sannsynlige stedene å finne asbest. Før du begynner å rippe ut dine gamle gulv, er det lurt å ha dem testet for asbest. Du kan ikke teste prøven hjemme, og du kan ikke fortelle om et objekt har asbest ved å se på det. Fjerning av materialer med asbest skal håndteres av en profesjonell som er akkreditert i asbestsanering.

Bruksanvisning


•  Finn en autorisert testlaboratorium. Environmental Protection Agency har en liste over godkjente laboratorier på deres hjemmeside.

•  Ring og spør testlaboratoriet til å sende deg en test kit. Testen kit vil gi emballasjen for dine fliser prøve- og post instruksjoner for innsending av prøven.

•  Slå av varme og kjøling system for å redusere luftstrømmen i rommet. Dette vil redusere mengden av materiale som sirkulerer gjennom ditt hjem.

•  Spray vann på linoleum for å hindre støv. Dette vil holde støv fra flyter gjennom luften.

•  Skjær linoleum med et verktøy kniv. Du trenger minst en kvadratcentimeter av flis for testformål. Rådføre seg med lab du bruker for eksakte beløp. Skyv en sparkel under flisen og lirke den delen av flis fra gulvet.

•  Skrap minst 1 ss. av limet fra gulvene med en metallskrape. Send dette utvalget også. I noen tilfeller kan flisen være fri for asbest, men limet ikke, eller vice versa.

•  Sett flisen prøven i de medfølgende pose eller emballasje. Send prøven til testlaboratoriet. Laboratoriet vil sende deg resultatene når testingen er fullført. Kontakt din testlab for å bestemme deres tidslinje for testing.

Tips og advarsler


  • Asbest kan være farlig for huden din og lungene. Hvis du gjør oppdage asbest i hjemmet ditt, kan du ringe en lisensiert profesjonell til å håndtere fjerning.