Hovudside

Klesvask Tips for Black Jeans

by Walther

Sorte jeans kan være en utfordring å vaske. Hvis det gjøres feil, jeans kommer ut rynkete, flekkete fra vaskemiddel eller dekket med lo. Det er viktig å hvitvaske jeans riktig for å unngå disse problemene. Det er noen enkle tips for å sikre dine sorte jeans komme ut av tøyet perfekt.

Vaskemiddel


Riktig å bruke vaskemiddel er viktig når du vasker svarte jeans. Bruke en ikke-klor vaskemiddel som ikke vil bleke jeans. La vaskemaskinen fylle opp med vann og deretter legge til vaskemiddel. La maskinen starte vaskesyklusen. Plasser bukse i maskinen etter at vaskemidlet er godt blandet inn i vannet. Det er viktig å følge disse trinnene i stedet for å helle vaskemiddel direkte på jeans. Hvis du helle konsentrert vaskemiddel på jeans, vil du sitte igjen med merkbare flekker fra vaskemiddel. Enda verre, vil vaskemiddel la flekker som er vanskelig å se under normale omstendigheter, men vil være tydelig og pinlig under de rette lysforhold som for eksempel svart lys på barer eller klubber.

Pre-behandle flekker


De fleste flekker kan fjernes fra jean materiale ved forbehandling før vasking. Sørg for å bruke en ikke-klor produkt for å unngå bleking. Følg instruksjonene på flasken av forbehandling, men legge til en ekstra fem minutter til den tiden du la oppløsningen suge inn i jeans før vask. Siden jean materiale er så tykk og stiv, er det viktig å gi forbehandlingen ekstra tid til å gjøre jobben.

Vask alene eller med andre Jeans


Vask jeans enten alene eller bare med andre jeans. Unngå å vaske svarte jeans med stoffer som utøser lo, som for eksempel bomull. Vaske jeans alene vil sikre at sorte jeans vil dukke opp fra vaskeriet lofri.

Bruke riktig temperatur


Jeans krympe enkelt. For å sikre at dette ikke skjer, er det viktig å vaske og tørke dine jeans som bruker de riktige temperaturer. Hvis mulig, vaske jeans i kaldt vann. Hvis du har vanskelige flekker du kanskje må bruke varmt vann. Vask aldri jeans ved hjelp av varmt vann. Når du tørker dine jeans, kan du bruke den laveste varme innstillingen på tørketrommelen. Jeans vil ta lengre tid å tørke, men krymper vil holdes på et minimum.

Tørk med en tennisball


Plasser en tennisball i tørketrommelen med jeans. Ballen vil sprette rundt tørketrommelen og slo rynker ut av jeans. Bruk en ny, ren tennisball for å sikre at det ikke etterlater flekker på jeans.