Hovudside

Kan du lage en Bonsai treet fra en sitron Cypress?

by Walther

Kan du lage en Bonsai treet fra en sitron Cypress?

Sitron sypress, eller Monterey sypress, er en eviggrønn nåletre med en kraftig vekst. Nådde høyder opp til 100 meter i naturen, utvikler sitron cypress en naturlig kjeglelignende form. Dens fjærlett blader, føyelig ennå solid bagasjerommet, og lys sitron duft gjør sitron cypress et felles utvalg for bonsai.

Klima


Sitron sypress bonsai trives i moderat kjølig klima og krever full, direkte sollys. Dette solbadede sypress foretrekker sure, sand loams, men det tåler godt drenert, litt alkalisk jordsmonn.

Utvikling


Stammen og grener av sitron sypress utvikle med naturlige skjevheter. Som et resultat, sitron cypress potted bare krever liten, om noen, for å utvikle ledninger form og karakter. Likevel er det tre av denne sypress ganske allsidig og svarer godt til koblingsprosessen.

Vanning


Selv om sitron cypress bonsai er noe tørke-tolerant, bør det vannes dypt og regelmessig. De bonsai bør vannes slik at vannet når sypress 'dypeste røtter. Det bør også bli tillatt å tørke litt mellom vanning for å unngå overwatering og råte.