Hovudside

Hvordan Grow Dwarf Cavendish Bananas

by Walther

Hvordan Grow Dwarf Cavendish Bananas

Mange mennesker finner seg overrasket over å høre at bananer ikke faktisk vokser på trær. Bananer i alle varianter vokse som en flerårig urt med blad hylser som danner en lagdelt bagasjerommet uten woody sentrum. Dverg Cavendish bananer, også kjent som kinesisk Cavendish, nyte popularitet blant hjem gartnere på grunn av deres lavere vekst vane. Dverg Cavendish typisk nå høyder mellom fire og syv meter som gjør dem enkle å ta vare på og lett å høste.

Bruksanvisning


•  Skjær et stort corm fra roten matte av en etablert plante. Dverg Cavendish banan planter sende opp nye avleggere hele tiden. Å etablere et nytt anlegg fjerne en av disse avleggere, kalt stengelknoller, før det kan bryte overflaten av jord. Du trenger kanskje en stor kniv eller beskjæring så å klippe den tøffe corm.

•  Klargjør en gryte med godt drenert jord og plante corm 3 til 4 inches under overflaten. Holde denne potten i et varmt sted, i det minste 80 grader Fahrenheit, inntil corm bryter overflaten av jordsmonnet med en ny stamme og blader.

•  Transplant den unge dverg banan anlegget i en godt drenert, sur jord, rik med mye organisk materiale. Dverg Cavendish bananer trenger minst seks meter mellom trærne for å tillate for fremtidig vekst og avleggere.

•  Vann anlegget hver to til tre dager for raskest vekst. Dwarf Cavendish trenger en god del vann bare for å overleve, kan tørre forhold hemme frukt vekst.

•  Gjødsle med 10-5-20 hver fjerde måned med en hastighet på £ 2. per klynge av trær. Tynne nye avleggere til ikke mer enn fem planter per klump av banan. Dette sikrer hver plante får næring og vann den trenger. Når tynning disse avleggere, vurdere å bruke noen av dem til å etablere nye klumper som bruker den samme prosessen som er skissert ovenfor.

•  Se for blomster ni til 12 måneder etter planting. Blomster danner i en haug, vokser fra midten av stilken. Kvinnelige blomster, nær toppen av gjengen, vil vokse til Dwarf Cavendish bananer. Mannlige blomster og neuter blomster også vises på samme gjeng, men ikke produsere frukt.

•  høste dine bananer når huden begynner å gul og frukten mister sin kantede hjørner. Høste hel haug på en gang fra stammen på et fuktig sted å modnes. Optimale modning forhold falle mellom 68 og 70 grader Fahrenheit med 90 prosent luftfuktighet. En luftfukter kjøpt fra et stoff butikken vil hjelpe i modningsprosessen. Selv om du kan tillate bananene å modnes på planten, blir deres holdbarhet løpet av noen dager.