Hovudside

Tjern Alger Vedlikehold

by Walther

Tjern Alger Vedlikehold

Alger kan raskt føre til et krystallklart dammen for å bli grønn og skummel. Selv om algevekst er en normal forekomst i stående vannmasser, kan det ta oppmerksomheten vekk fra utseendet på en vann hage eller lager dam. Et overskudd av næringsstoffer er den viktigste årsaken til algevekst. Opprettholde en sunn dam krever ikke etsende kjemikalier. Økologiske metoder kan fjerne de eksisterende alger og kan hjelpe deg å opprettholde helsen til dammen.

Bruksanvisning


•  Plant del vegetasjon, slik som gress, blomster og busker, rundt dammen. Vokse ut gresset rundt dammen, heller enn å klippe den ned. Den 10- til 20-fots stripe av vegetasjon rundt en dam bidrar til å redusere næringsstrømmen inn i vannet, noe som reduserer mengden av livreddende elementer som er nødvendige for vekst og reproduksjon av alger.

•  Skummet ut eksisterende alger med en hage rake. Arbeid rake rundt kanten av dammen og under overhengende vegetasjon. Trekk fjernet algepartikler bort fra grensen til dammen for å hindre gjenvekst.

•  Påfør bygg halm til dammen i løpet av slutten våren eller tidlig sommermånedene. Bruke £ 0,025. av bygg halm per kvadrat yard av dammen overflaten. Plasser haug av bygg halm i sentrum av en gammel ark. Samle hjørner og kanter på ark til en bunt og fest med en løkke av kraftig hyssing. Lag flere bunter for store dammer.

•  Knyt bygg halm bundle til en stein eller tegl med hyssing. Denne lille vekt vil bidra til å holde bunten nær bunnen av dammen. Fest en annen del av heavy-duty hyssing som måler litt lengre enn halve bredden av dammen. Denne lange lengde av hyssing gjør at du kan hente og fylle bunten.

•  Fest den frie enden av den lange stykke hyssing til en nærliggende busk, tre eller annen tung struktur. Kaste halm bunt inn i midten av dammen. Når du bruker mer enn én pakke for å behandle en stor dam, plasserer buntene jevnt fra hverandre. Som havre halm dekomponerer i nærvær av oksygenrikt vann, utgivelser det en kjemisk forbindelse som kan bidra til å forhindre vekst av nye algecellene. Sett på strå i bunten mot slutten av juli og igjen neste vår.