Hovudside

Stell av Polka Dot Planter

by Walther

Med sine fargerike fregnete blader og omgjengelig vaner, polka dot anlegg (Hypoestes phyllostachya) er et hyggelig tillegg til potteplante samling. Bladene av polka dot planten er grønn med hvite flekker eller rosa med grønne flekker, avhengig av variasjon. Som et resultat, er prikkete anlegget noen ganger kalt fregne ansiktet plante eller plante meslinger. Polka dot anlegget er lite vedlikehold, med bare noen få grunnleggende krav.

Bruksanvisning


En plante polka dot anlegget i en gryte fylt med frisk, god kvalitet kommersielle potting jord. Bruk en pott med et dreneringshull i bunnen fordi en polka dot-anlegget vil råtne i vannmettet potting jord.

•  Plasser polka dot plante der anlegget vil bli utsatt for moderat sterkt lys. En plassering 2 til 3 meter fra en lysende vindu eller i nærheten av et solfylt vindu dekket med en ren gardin fungerer godt. Unngå å plassere anlegget direkte i et solfylt vindu. Polka dot plante trives i moderate romtemperaturer mellom 60 og 85 grader Fahrenheit.

•  Vann din polka dot anlegget regelmessig og holde jorda jevnt fuktig. La aldri jorda til å bli bein tørr, men ikke vann til jorda er soggy, eller planten kan utvikle rot råtne. Redusere vanning om vinteren, holde jorda bare knapt fuktig, fordi innendørs planter er mer utsatt for råte i vintermånedene.

•  Feed polka dot plante hver uke i løpet av våren og sommeren, ved hjelp av en generell gjødsel for innendørs planter. Påfør gjødsel i henhold til instruksjonene på etiketten. Holde tilbake gjødsel i løpet av høsten og vinteren.

•  Klem tips av polka dot plante innimellom. Klemming de voksende tips vil resultere i en fyldigere, bushier anlegget. Repot din polka dot anlegget til en beholder en størrelse større hvis planten outgrows sin pott. Tegn som tyder på det er på tide å repot inkluderer redusert vekst eller små røtter vokser gjennom dreneringshull. Repotting våren er å foretrekke. Beskjære anlegget våren hvis planten ser ujevn eller spinkel.