Hovudside

Hvordan Plant Blå Dutch Iris i containere

by Walther

Hvordan Plant Blå Dutch Iris i containere

Blå nederlandske iris er en langstilkede, mellomstore flerårig iris som blomstrer i slutten av våren eller tidlig sommer. Sine lyse blå kronblad og gyllengul strupen plassert på toppen av tynn, grasiøs stammer gjøre dem til en favoritt av blomsterbutikker og hjem gartnere alike. Nederlandske iris er spesielt egnet for dyrking i containere fordi, når plantet, de krever minimalt med omsorg. De trives i områder med sub-null vintre, så lenge de er beskyttet, men dona € ™ t fare så vel i varme, tropiske områder. Plante i sen høst etter temperaturer er avkjølt for best resultat.

Bruksanvisning


•  Fyll beholderen med en god kvalitet organisk kommersielle potting mix. Vann grundig og la det renne. Kontroller at container avløp vel, som iris er utsatt for råte i vannmettet jord. Plasser beholderen på sin dryppformen.

•  Sett beholderen på et sted hvor det mottar full solen. Unngå steder hvor beholderen kan forårsake vannskader hvis det renner over.

•  Dig ett hull for hvert iris pære. Grave hullene 2 inches dyp og 3-4 inches hverandre. Grave fem hull for en 8-tommers potten, sju hull for en 10-tommers potten og ni hull for en 12 til 15-tommers potten. Plant en pære i hvert av hullene, ta vare å sette pære med den brede enden ned, og den spisse enden vendt oppover. Fylle med jord for å dekke pærene.

•  Vann grundig, soaking beholderen. La det renne, og tøm dryppformen hvis full. Bladene vil begynne å spire i høst i varme strøk, vokse gjennom hele vinteren og blomstrer om våren. I kaldere klima, wonâ løvverk og blomster € ™ t vokse i løpet av vinteren, men fortsatt utvikle seg i løpet av våren. Vanne plantene gjennom hele blomstrende syklus. Skjær blomstrer til enhver tid for blomsterdekorasjoner.

•  La løvverk å holde seg på plass etter blomstringstiden er over. Ikke fjern løv, som planten trenger dem til å fortsette å samle sollys og næringsstoffer for neste yearâ € ™ s vekstsesongen.

•  Fjern bladene når de gule og dø tilbake til bunnen av pæren. Når bladene har dødd tilbake anlegget vil gå sovende. Ikke vanne pærer i løpet av denne sovende sesongen. Pærene skal hvile i noen måneder, og deretter begynne en ny voksende syklusen.