Hovudside

Kornell Vs. Cherry Tree

by Walther

Kornell Vs.  Cherry Tree

I 1912 presenterte den japanske regjeringen den blomstrende kirsebærtreet til USA som en gave av vennskap. Kirsebærtreet, en budbringer av våren i Japan, er også ansett som en nasjonalskatt av det landet. Et par år senere, USA ga den japanske Dogwood treet, en tidlig blomstring tre som symboliserer den kommende våren i dette landet.

Identifikasjon


Prydkirsebærtrær (Prunus arter) ligner på kirsebærtrær dyrkes for fruktproduksjon. Men de er vokst mer for sine prangende, delikate hvite eller rosa blomster som åpner for en kort periode bare i den tidlige våren.

Den blomstrende Dogwood (Cornus florida) også blomstre ganske tidlig, noen ganger også i slutten av våren. Snarere enn å produsere selve blomstene, kornell i stedet produsere bracts, eller blader som har en petal form. Disse bracts kan være hvit, gul eller rosa.

Størrelse


Blomstrende kirsebærtrær er ikke veldig store trær. Faktisk vil de bare nå 15 til 25 meter høy med en lignende spredning. Høyden vil variere fra sorten til sorten. Noen vokser oppreist mens andre vokser til en gråtende form.

Blomstring Dogwood er generelt høyere enn den blomstrende kirsebærtre, med de største sortar når opp til 40 meter høy, hvis vokst i skyggen. Hvis dyrket i fullt sollys, vil kornell bare nå 15 til 20 fot. Begge trærne er relativt langsomme dyrkere, stadig mer om en fot i året.

Vilkår


Blomstrende kirsebærtrær trenger full sollys for å trives, samt fuktig jord som er godt drenert og godt luftet. De krever ingen beskjæring i det hele tatt, med mindre du trenger for å fjerne døde eller syke lemmer.

Dogwoods liker også fuktig, godt drenert jord, spesielt jord som er på den sure siden. Dogwood tåler full sol, men den foretrekker delvis skygge, spesielt på ettermiddagen. Dogwood trenger et sted som har god luftsirkulasjon og krever dyp vanning for tørkeperioder.

Problemer


Selv vakker, kan blomstrende kirsebærtrær være vanskelig å opprettholde siden de er utsatt for en hel rekke problemer. Mange sykdommer er felles for kirsebærtreet, fra rot råtne til pulveraktig mugg å forderve til sykdom på planter. Mange insekter som teltlarver og bladlus også ofte søke blomstrende kirsebær.

Dogwood trær har også sin rettferdige andel av problemer. Dogwood borer vil angripe nyplantede og svekkede trær, mens Dogwood anthracnose, en relativt ny sykdom, har drept mange trær i nordøst.