Hovudside

Slik starter Agurk Vines fra borekaks

by Walther

Slik starter Agurk Vines fra borekaks

Agurker (Cucumis sativus), som er mest vann, lage en tørst-tilfredsstillende sommer godbit. Hvis overlatt til sine egne valg, vil agurker vokse langs store landområder og bre over hagen. Hage vertikalt med agurker ikke bare bevarer hage plass, men reduserer også rotting der agurk berører bakken. Til hage vertikalt, må du knytte agurk til et gjerde eller espalier som det vokser. Du kan også starte frø innendørs i en beholder fylt med frø start mix 4 uker før den siste gjennomsnittlig frostfritt dato eller de kan være direkte sådd i hagen etter den gjennomsnittlige frostfritt dato. I tillegg kan agurker dyrkes fra borekaks, og selv overvintret denne måten.

Bruksanvisning


•  Velg en sunn shoot som er aktivt vokser. Usunne skuddene vil være bruning eller visne mens ny vekst er vanligvis angitt med en lysere grønn som mindre klorofyll har blitt akkumulert i vevet.

•  Med en skarp kniv og skjær ut shoot bak det andre settet med blader fra tuppen slik at du har den voksende spissen, et sett av blader og et annet sett av blader. Knoppene nestet mellom bladene og stammen vil slå inn i røttene.

•  Fjern det andre settet med blader ved å trekke dem bakover og knipser petiole av bladet. Pass på at du ikke skader knopp som ligger mellom blad stammen og agurk vine. Dessuten trenger du ikke ønsker å fjerne det første settet med blader nærmest voksende tips som vintreet vil trenge energi fanges opp av bladene for røttene å vokse.

•  Skjær halvparten av hver av de to gjenværende bladene vekk med kniv. Agurk bladene er for store til å bli støttet av spindelen inntil røttene vokse.

•  Dypp den avskårne enden av agurk i rooting hormon, som oppfordrer de voksende knopper å bli røtter i stedet for blader, og sørg for å få noen på knoppene der du fjernet bladene. Pek på stammen kutte lett å kutte ut overflødig pulverisert rooting hormon.

•  Fyll en 4-tommers potten med plantejord. Presse en blyant i sentrum av jord danner et hull.

•  Hold den avskårne enden av agurk inn i hullet i midten av potting jord. Pakke jorda rundt agurk skjæring.

8 vann din plantet agurk vintreet skjæring. Sørg for å holde agurk tørker ut mens røttene vokse. Røtter bør begynne å vokse i løpet av noen uker, men omtrent hvor lang tid det vil ta før anlegget er sterk nok til å sette ut nye blader er noe uforutsigbart.

Tips og advarsler


  • Hvis bladene fortsette å wilt tross blir halvert, redusere blad størrelse videre.