Hovudside

Hvordan sikre Skap for et jordskjelv

by Walther

Hvordan sikre Skap for et jordskjelv

Jordskjelv er et resultat av bergarter bryte og skiftende under jordens overflate. Flere tusen av disse hendelsene oppstår hvert år rundt om i verden, som nevnt av den amerikanske Federal Emergency Management Agency (FEMA). Disse naturlige katastrofer rammer med liten eller ingen advarsel og er ofte ledsaget av mindre rystelser, kalt etterskjelv. Uforutsigbare natur jordskjelv gjør det viktig at huseiere forberede deres eiendom for disse hendelsene i god tid før eventuelle problemer. Usikrede skap og deres innhold kan slå inn flygende prosjektiler under et jordskjelv, forårsaker skader. Så gjør ditt hjem jordskjelv-klar og sikre alle skap og deres innhold.

Bruksanvisning


•  Ordne skap, flytte tyngre elementer til lavere hyller.

•  Fest "krok og loop" tape (også kjent under sitt merkenavn, borrelås) til hyllene og mindre gjenstander. Borrelås sikrer disse objektene på plass.

•  Påfør jordskjelv kitt (også kjent som museum kitt) eller mikrokrystallinsk voks til bunnen av knuselig objekter for å holde dem fra å fly ut av skap.

•  Legg en leppe til hyllene i skapene. En liten leppe hindrer elementer fra flyr over kanten av hyllene.

•  Bind ned tunge, store gjenstander i skap (for eksempel en mikrobølgeovn, stereo eller tv) med elastisk strikk snorer. Gjør dette i tillegg til å sikre objektet med krok og loop tape.

•  Fest en klinke til dørene på skapene. Betrakt en barnesikker lås, en krok-og-øye-låsen eller et positivt fangst låsen, slik som de som brukes på båter.

•  Fest skapet til veggen ved hjelp av en fleksibel stropp. Forankre og bolt stroppen til en stud i veggen. Stroppen gjør kabinettet å svaie under et jordskjelv, redusere stress på veggen. Forankring av ligaen til en stud gir mer stabilitet enn forankring til gips, som kan brekke eller smuldre under et jordskjelv.