Hovudside

Slik fjerner Set in Blood flekker fra et teppe

by Walther

Slik fjerner Set in Blood flekker fra et teppe

Blod farget tepper er belastende for folk som eier boliger og bedrifter. De fleste tepper som for tiden produseres er laget for å være motstandsdyktig mot flekker, så selv vanskelig å få ut elementer slik som blod er i stand til å bli fjernet fra tepper, forut flekken er behandlet raskt. Tid er essensen når det gjelder å fjerne sette blodflekker fra et teppe fordi blod er tilbøyelige til å forlate permanente merker i teppet hvis det står ubehandlet.

Bruksanvisning


En helle kaldt vann i området hvor blodet er plassert inntil den er fuktig. Forsøke å trekke ut blod fra teppet ved å bruke papirhåndklær til å suge opp blod, kaste bort blodig papir håndkle, og deretter gjenta prosessen til alt blodet er borte. Pass på at du bruker bare kaldt vann når du arbeider med blodflekker fordi varmt vann ikke vil komme ut på flekken.

•  Bli kvitt resten av blodet ved hjelp av en kopp mildt rengjøringsmiddel blandet med en kopp med kaldt vann. Klatt resterende arealet av blod med tørkepapir, mens du tar stor forsiktighet for å holde blodet begrenset til nærområdet av flekken. Blot tørke stedet der blodet flekken lå ved hjelp av papirhåndklær for å fjerne eventuell fuktighet som er til overs.

•  Slå på klimaanlegget. Å ha et klimaanlegg på etter blod er fjernet vil tørke noe fuktighet som forblir i teppe som tidligere ble dynket med blod. Husk å slå på klimaanlegget umiddelbart fordi du ikke vil mold til å skje hvis teppet er igjen våt.

Tips og advarsler


  • Det er en rekke faktorer som kan variere avhengig av hvilken type stoff som teppet. Ta kontakt med en tepperens ekspert før du forsøker å fjerne blodflekker på egen hånd.