Hovudside

Slik fjerner Rust flekker fra en skjorte

by Walther

Slik fjerner Rust flekker fra en skjorte

Rust flekker kan ende opp på skjorta når du gjør tøyet rett etter vannverket spyler rørene. Hvis du tar skjorte ut av vaskemaskinen og legge merke til rust, ikke kaste den i tørketrommelen, som du vil sette flekken. Du kan også få en rustflekk ved et uhell børsting klærne mot en rusten objekt. I begge tilfeller, rustflekker krever spesiell fjerning. Vaske rust-farget skjorte med klor gjør rustflekk mørkere og permanent.

Bruksanvisning


•  Vask skjorten umiddelbart med en heavy-duty vaskemiddel eller en kopp av ikke-fremskynde kalkfilteret. Ikke bruk begge, som å vaske med et vaskemiddel og skyllemiddel kan sette flekken.

•  Unn området med et stoff-trygg rustfjerner, hvis rust flekken fortsatt. Kommersiell rustflekkfjernere inneholder flussyre eller oksalsyre. Følg produsentens programinstruksjoner. Hvis du ikke har en kommersiell rustfjerner, strø salt på flekken og klem sitronsaft over den og la den i solen for å tørke.

•  omvask skjorten etter fjerning av rust. Hvis du ikke klarer å fjerne all den rustfjerner fra stoffet, kan syren forverres fibrene.

Tips og advarsler


  • Teste stoffet for color før du bruker en rustfjerner ved å følge instruksjonene på rustfjerner emballasje eller plassere en dråpe av løsningen på kanten av en skjult søm, la satt i flere minutter og klatt tørr. Hvis fargen ikke endrer seg, bør det være color.
  • Sitronsaft og solskinn kan falme litt stoff.
  • Rustfjernere som inneholder flussyre kan brenne huden.