Hovudside

Har du beskjære Milkweed?

by Walther

Har du beskjære Milkweed?

Felles milkweed (Asclepias syriaca) med sine klynger av duftende, lilla-farget blomster er et verdifullt tillegg til en sommerfugl hage, tiltrekker score av de bevingede skapningene Planten vokser vanligvis til 4 meter, men noen ganger det når høyder på opp til 6 meter. Selv om beskjæring er ikke nødvendig, kan felles milkweed beskjæres for å holde det ser pent og ryddig.

Beskjæring


Fordi milkweed er en vertsplanten for larvene til mange sommerfugler, kan det ende opp som ser fillete fra defoliation. Hvis du ikke ønsker å miste for mye høyde, kan du klippe planten tilbake på forsommeren med om lag 50 prosent. Dette vil oppmuntre den til å produsere nye side spirer. På slutten av vekstsesongen, kan du kutte stilkene tilbake til 4 til 6 inches.

Advarsel


Når brutt, stilkene og bladene slipper et giftig, melkehvit saft som kan være irriterende for huden. Hvis du får sevje i øynene, anbefaler Butterfly Encounters søker legehjelp. Når beskjæring eller ta stiklinger, hansker for å beskytte huden din. Selv om deler av planten er spiselig hvis skikkelig forberedt, beslektede arter i milkweed slekten er giftig ved svelging, i henhold til North Carolina State University Extension. Symptomer kan inkludere brekninger, svakhet og spasmer.

Kultur


Milkweed er egnet for US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9, hvor det foretrekker full sol og godt drenerende jord. Anlegget er ganske tørke tolerant og foretrekker litt tørre, dårlig jordsmonn. Du ønsker kanskje å beskjære av de brune frøkapslene før de splittet åpen fordi anlegget selv-frø lett. Når etablert, kan milkweed være utfordrende å fjerne på grunn av sin matte-lignende jordstengler, selv om disse jordstengler gjøre anlegget nyttig for erosjonssikring.

Spesifikasjoner


Milkweed er et lite vedlikehold plante som vanligvis vil gjøre det bra når overlatt til sine egne enheter. Anlegget er sjelden plaget av hjort. Og det og kan ha en naturalisering effekt i en sommerfugl-orientert hage. Milkweed kan formeres med grønne stammen borekaks, tatt i vår, støvet med hormon rot pulver og plassert i fuktig sand eller potting jord. Borekaks kan plantes direkte i en solrik del av hagen i 6 til 10 uker.