Hovudside

Hvordan bygge en Wick Hydroponic System

by Walther

Hvordan bygge en Wick Hydroponic System

Ordet "hydroponic" er hentet fra to greske ord: "hydro", som betyr vann, og "ponos", som betyr arbeidskraft. I sin grunnleggende form, er hydroponisk dyrking enhver metode for dyrking av planter uten å bruke jord. Hydroponiske bønder kan bruke en rekke forskjellige midler til å oppnå dette. Noen vokser planter i en jord-fri substrat som torvmose, steinull eller vermikulitt. Andre tillater plantene å flyte på en beholder med sine røtter dingler til en flytende næringssubstrat. Ifølge Utah State University, er en veke hydroponic system ett system som NASA kan bruke til å dyrke planter på romstasjoner og minibusser.

Bruksanvisning


•  Mål lengden av en 2-liters flaske. Tegner en ring rundt flasken ved et punkt 5 inches fra flasken base. Skjær flasken i to rundt dette merket.

•  Bor et hull i midten av flasken cap ved hjelp av en drill, 1/4-tommers borekronen. Passerer halvparten av lengden av veken gjennom hullet i flaskelokket. Snu flasken toppen og fyll den med vermikulitt. Sett flasken topp i flasken sin base. Suge vermikulitt med vann inntil vannet drypper fra veken i bunnen av flasken.

•  Velg en raskt voksende frøplante som salat. Skyll potting jord bort fra røttene av anlegget frøplante. Hul ut et plantehull i vermikulitt i flasken og sett på røttene av planten i hullet. Dekk til røttene med vermikulitt.

•  Bland en del væske (20-20-20) gjødsel med syv deler vann. Fyll en sprøyte med 13-1 / 2 gram av oppløsningen. Slip tuppen av sprøyten i mellom toppen og bunnen av flasken, og injisere oppløsningen i reservoaret i den nederste delen av flasken. Markerer væskenivået i bunnen av system.

•  Plasser hydroponic systemet under en vokse lys. Etterfyll flytende gjødsel løsning helst væskenivået synker.