Hovudside

Hjemmelaget Trellis ideer for Agurker

by Walther

Hjemmelaget Trellis ideer for Agurker

Agurker er en vanlig dyrket hjem hage grønnsak. Deres skarp, kjølig smak og tekstur gjør dem spesielt attraktivt om sommeren. Agurker kan dyrkes på bakken, men er best når de har et støttesystem som holder dem opp fra bakken. Å ha agurkene henge fra et objekt betyr at de tar opp mindre hageområde og også grønnsaker vil være mer med runde formet.

Nettingbur


Nettingbur kan fremstilles ved sammensveising av lange stykker av metalltråd, eller, i noen tilfeller, deler av ledningen med metallnett som en del av konstruksjonen. De kan være laget i en rekke forskjellige størrelser og former, og materialene er ofte rimelig i anskaffelse. Nettingbur kan gjenbrukes fra år til år. Avhengig av design, kan de også stables for enkel lagring. Bygge dine egne nettingbur enten fra nett eller fra deler av ledningen vil kreve tilgang til metall arbeidsverktøy som en avbitertang og et sveiseapparat.

Arbor


En spindel er mer arbeidskrevende å installere, men krever mindre rive ned ved slutten av vekstsesongen. En aksel kan også benyttes som et dekorativt element, og kan brukes for å dyrke andre grønnsaker, så vel. En arbor er enten kuppelformet, eller med en flat trellised tak. En arbor vil tillate agurker til å henge ned fra espalier taket uavhengig av taket form. Dette vil tillate mindre trengsel av agurker, og vil bidra til å sikre en mer avrundet vekstmønster. Bygg din egen arbor er en arbeidskrevende prosess som vil ta mye planlegging og tid. Imidlertid er det ferdige produktet ofte en estetisk tiltalende tillegg til hjemme hage.

Espalier


Et espalier kan gjøres med forsyninger kjøpt på en hagearbeid eller hjemme maskinvare forsyning butikken. Ved hjelp av bambusstenger eller utvalg av trepinner, kan en tre espalier gjøres om til en rekke størrelser og utforminger. Avhengig av dine behov, kan du lage en flat eller boks formet espalier. Den hjemmelagde espalier kan enten være frittstående eller en som krever vegg støtte. Trellis forsyninger er mindre kostbare enn de som for en aksel, og espalier enkelt fjernes hvis det er nødvendig.

Gjerde


Ved hjelp av en pre-eksisterende gjerde eller bygge et gjerde for å fungere som et espalier støtte for agurker kan være en roman og kostnadseffektiv løsning. Hvis gjerdet er i nærheten av din vokser eller hageområde, kan dette være den mest tilgjengelige løsningen. Alle typer gjerder er brukbar som en ramme for å vokse agurker på, men de må ha nok plass til å pakke agurk vinstokker i mellom lamellene eller innlegg av gjerdet. Bygg din egen gjerdet kan være en måte å utføre to oppgaver på en gang: du kan delen av en del av hagen din eller land samtidig skape et espalier støtte for agurker.