Hovudside

Hvordan Grow en Citrus i et drivhus

by Walther

Som kostnaden ved å kjøpe dagligvarer fortsetter å øke, har interessen for hagearbeid returnert. USDA erklærte den tredje uken i august som National fellesskap Garde Week, og en rekke nettsteder gir nå steg-for-steg instruksjoner om hvordan du kan bygge ditt eget drivhus, samt voksende frukt og grønnsaker for nybegynnere gartnere.

Sitrustrær blir ofte brukt som patio planters i kjøligere klima, og overvintret innendørs. Men hvis du har tilgang til et drivhus og vet noen grunnleggende, de er ekstremt lett å vokse. I tillegg til de helsemessige fordelene ved å spise mer sitrus, kan du spare penger på matbutikken.

Bruksanvisning


•  Plasser sitrustrær i drivhuset. Hvis du har god plass, plasserer trærne rundt kanten av strukturen, nær den sørlige veggen der de får mest mulig varme og lys. Sørg for at trærne er ikke overbefolket; i tillegg til sollys, de trenger skikkelig ventilasjon, som vil avskrekke mugg, sopp og noen skadedyr fra å angripe plantene.

•  Vann trærne slik at den øverste centimeter av jord er våt å ta på, og før vannet begynner å komme ut av de nedre dreneringshull. Det er best å bruke en langsom slange eller vannkanne for dette. Før vanning igjen, sørg jord føles tørr å ta på, nesten støvete. Dette er spesielt viktig i vintermånedene, når plantene er i en sovende stadium.

•  Kontroller temperaturen i drivhus ofte - sitrus kan ikke gå under 41 grader Fahrenheit (5 grader Celsius) uten å pådra seg skader.

•  gjødsle trær hver 30-60 dager i løpet av sommermånedene, og hver 60-90 dager i løpet kjøligere månedene, ved hjelp av en gjødsel som er mest nitrogen med noen fosfor. Les produsentens instruksjoner om hvor mye gjødsel å bruke; 1 til 3 ss granulert gjødsel er vanligvis anbefalte, avhengig av om det er en mindre eller større treet.

•  repot planter om våren, ved hjelp av en beholder som er minst 2 til 3 inches større i diameter enn den nåværende potten, for å optimalisere vekst i sommermånedene.

Tips og advarsler


  • Sitrustrær krever ikke beskjæring med mindre en gren er døde eller døende.
  • Sørg for at anlegget er ikke i direkte sollys, for eksempel i nærheten av et drivhus dør, for å unngå å brenne bladene.
  • Ikke la en plutselig temperaturendring, da dette vil føre til stress i planter.