Hovudside

De beste måtene å vokse Bell Peppers Innendørs

by Walther

De beste måtene å vokse Bell Peppers Innendørs

Paprika i alle varianter vokse i vår, sommer og høst hjem hager, med lyse løvverk og givende avlinger. Gartnere som ønsker å dyrke dem ut sesongen, eller i mer praktiske steder kan gjøre det inne med riktig potter, jord og gjødsel.

Årstid


Paprika er sommeren planter og krever lyse sol og varme temperaturer. Dyrke dem i vår, sommer og høst for enkleste vedlikehold, eller gi ekstra omsorg for vinteren vekst. Aldri utsette plantene til temperaturer under 60 grader Fahrenheit, da dette begrenser vekst, blomstring og fruiting.

Potter og beholdere


Paprika planter vokser ikke veldig høy, men får tung med løvverk og fruktproduksjon. Bruke tunge 5-gallon potter eller større beholdere for å balansere løvverk og tillate full rotvekst. Ohio State University Extension anbefaler potter med 12-tommers diameter og dreneringshull for paprika.

Potting jord og Starter Ernæring


Paprika trives i fuktig, rik og rask drenering jord og trenger mer støttende jord i potter enn de gjør i hagen. Bland rask drenering hagejord med organisk kompost i like deler for en rask blomsterjord. Ohio State University Extension anbefaler å legge perlite og Sphagnum torvmose til denne blandingen. Dette grunnlaget gir langsiktig organisk næring og fuktighet oppbevaring for vekst. Slå 5-10-10 eller 8-16-16 kornet gjødsel i jorda for ekstra start ernæring. Plante ett pepper plante per 5-gallon potten.

Vedlikehold


Hold innendørs paprika i full sol eller lys hele dagen kunstig lys. Paprika trives med temperaturer på 65-75 grader F og blomstre best i lyse forhold. Ikke legg paprikaen i nærheten oppvarming registre eller peis; den tørre luften tørker plantebladverket. Vanne plantene med to inches av vann når jorden tørker. Bruke vannløselig 20-20-20 eller 15-30-15 gjødsel en gang i uken, starter på midten av sesongen, for å oppmuntre fruiting.

Avling


Plukke paprika når de er fulle, moden og fast. Tillate paprikaen å modnes på planten og oppnå moden farge for den søteste, saftigste innhøsting. Paprika krever 70 til 80 dager av vekst til å produsere sin avling.