Hovudside

Betydning av Grønne Nelliker

by Walther

Betydning av Grønne Nelliker

Caryophyllaceae Dianthus, også kjent som en nellik, har blomster 2 til 3 inches i diameter og en rik duft. Den smale grønne blader gjennomsnitt 5 inches i lengde. Nelliker vokse i et bredt utvalg av farger, inkludert rød, gul og lilla. Når en ønsket farge er ikke tilgjengelig, blomsterbutikker fargestoff kronbladene av en hvit nellik bruker konditorfarge i vann med fersk kutt stilkene. Det er slik vi får grønne nelliker.

Nelliker oppsto i Eurasia.

Grunnleggende Symbolikk


Blomst symbolikk, blant annet at for nelliker, varierer fra kultur til kultur, og ofte avhenger av blomstens farge. På grunn av tilknytningen til mor Mary, for eksempel, hvite nelliker representerer renhet. Røde nelliker uttrykke hengivenhet, mens rosa symboliserer vennskap og takknemlighet. I det 20. århundre, Nelliker også ble assosiert med morsdagen, være den foretrukne blomst for gifting den dagen. Det var også på det 19. og 20. århundre at grønne nelliker begynte å lage en skvett på ulike sosiale scener for symbolsk verdi, nemlig indikerer seksuell preferanse eller som en måte å oppmuntre hell (grønn å være en heldig farge).

Nelliker i History


De gamle egypterne var trolig de første menneskene til å farge blomster som nelliker; Det var imidlertid ingen betydning tilskrives det annet enn personlige preferanser. Grekerne betraktet nelliker som hellig for Zevs. Blomstene dukket opp jevnlig i denne regionen for seremonielle formål. Navnet nellik har også gresk opprinnelse, som betyr "guddommelig blomst." Christian folklore forteller oss at nelliker først blomstret fra Marias tårer da hun gråt for Jesus. På dette tidspunktet i historien disse blomstene vokste hovedsakelig i ulike nyanser av rosa. Kom middelalderen, hvite nelliker ble en del av bryllup som et tegn på troskap.

Nevner av grønne nelliker, spesielt som å ha symbolsk verdi, skjedde ikke før blomsterhandler industrien slo rot i det moderne samfunn.

Victorian Language of Flowers


Nelliker vises i den viktorianske Language of Flowers. Mens grønne nelliker ikke var direkte nevnt, alle nellik blomster symboliserte fascinasjon, spesielt fra en kvinne. Solid fargede nelliker av alle fargetoner representerte et positivt svar på et spørsmål, eller bare "ja". Stripete nelliker av hvilken som helst farge betydde en beklagelse "nei".

Gay Pride


Noel Coward skrev en musikal som heter Bitter Sweet i 1929 hvor grønne nelliker vises i tekstene som en måte å skille homoseksuelle menn. Interessant nok, Oscar Wilde, som var åpent homofil, ofte hadde på seg en grønn nellik.

Fearless Stue


Robert S. Hichens skrev en roman kalt The Green Carnation i 1894 der Oscar Wilde ble karakterisert som Mr. Amarinth. Dette var på den tiden da nelliker dukket opp i lapels blant Wildes gruppe venner. Når de blir spurt om dette, Mr. Wilde sa at de hadde på seg blomstene til å generere samtale. Men Mr. Hichens 'bok bruker også den grønne nellik til å representere en person, som Oscar Wilde, som var helt redd for livet.

St. Patricks Day


I løpet av det 20. århundre, døende hvite nelliker grønne som en måte å "iført den grønne" ble populært. I denne formen blomsten representerer flaks; men er det ikke vanlig å gjøre dette i Irland. Dette er en amerikansk tradisjon som startet rundt 1900 med annonsering i tidsskrifter som Weekly Blomster omtale som tilbys grønn nellik fargestoff for $ 1,00 en liter.