Hovudside

Root Systemer av Oak Trees

by Walther

Root Systemer av Oak Trees

Mens eiketrær (Quercus spp.) Varierer i utseende, størrelse og klima preferanse, avhengig av art, de alle produsere eikenøtter, uanselige blomster og utvikle seg fra et enkelt rotsystem. De saktevoksende trær vokser i de fleste regioner i USA, fra kyst sørøstlige statene til Pacific Northwest. Eiketrær utvikle dype røttene. En eik med et sunt rotsystem kan utvikle seg til majestetiske, rund-kronet skygge treet.

Root Kjennetegn


Unge frøplante eiketrær har røttene. I motsetning til de fibrøse røtter som vokser på grunt jordsmonn rundt bunnen av en plante, trykker røttene vokser dypt ned i jorda og kommer rett under treeâ € ™ s bagasjerommet. Eiketre rotsystemer utvikle best i litt sur, godt drenerende jord med rikelig oksygen og ingen hindringer som andre store trær, underjordiske rør og bygninger. Ikke plante eiketrær på steder hvor røttene er sannsynlig å forstyrre kloakk system rør eller ditt hjem foundation. Noen eik trerøtter kan lett tilpasse seg tørke betingelser, for eksempel innfødte California eiketrær som tåler lange, tørre somre. Disse inkluderer California hvit eik (Quercus lobata) som vokser i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 7 til 11 og den blå eik (Quercus douglasii) som vokser i USDA sone 5 til 10.

Oaks og mykorrhiza


Eik trerøtter har et symbiotisk forhold med en type jord sopp, kalt mykorrhiza, som bor i de fleste jordarter. Av de to typene, eik trerøtter avhenge ectomycorrhizae mykorrhiza for å overleve, som den danner en fysisk skjede rundt roten og beskytter den mot sopp som forårsaker sykdom. Disse soppene dele de næringsstoffene de samler inn med røttene. Mykorrhiza kan også øke treeâ € ™ s tørke-motstand, hjelpe frøplante vekst, øke motstandskraft mot sykdommer eller hjelpe transplanterte røtter overleve. Skade på jord kan forstyrre mykorrhiza og påvirke helsen til eiketrær. Siden flertallet av mykorrhiza ligger i toppen få inches av jord, dyrket jorden dypt og ofte utsetter sopp for solens skadelige stråler. Annen praksis som skader mykorrhiza inkluderer bruk av tunge applikasjoner av fosfor, vokser bare én art av plante på et sted, saktebrennende ild og vann-logget jord.

Stell og Problemer


I tillegg til å vanne en eik i tider med tørke, er det viktig å unngå å skade røttene når du arbeider rundt treet, spesielt hvis du grave eller bruk av elektrisk verktøy. Klipping og grave ut ugress kan skade en eik røtter og bryte obligasjoner mykorrhiza har til røttene. Utsatt for og skadet røtter er mer utsatt for sykdommer og skadedyr. I tillegg oppfordrer forstyrret jord ugress å vokse, og ugresset kan rane jorda av næringsstoffer. Ved hjelp av insektmidler og soppmidler i hagen din kan også skade mykorrhiza.

Hold jorden Loose


Jordpakking kan redusere helse og kraft av et eiketre og dens rotsystem. Folk stadig vandre nær treet eller kjøring eller parkering over rotsonen kan føre til jorden for å bli komprimert og tett og mangler de nødvendige luftlommer. Komprimert jord drenerer dårlig og tillater ikke nok luft til å nå røttene, går på bekostning av eiketreet helse. Introdusere meitemark og kompost for å bidra til å lindre komprimering.

Planting og Transplanting


Du kan starte en sunn eiketre med et sterkt rotsystem fra en moden, lubben eikenøtt som du samler selv og holde fuktig med organisk materiale. Hvis du ønsker å transplantere eik, er det best å gjøre det når treet er mindre enn 3 år gammel som eldre eiketrær ikke transplantere godt på grunn av deres røttene. For trær mindre enn to år, bør roten krone være over jorda når du transplantere eik.