Hovudside

Hvor lang tid tar det for en blomst å spire?

by Walther

Hvor lang tid tar det for en blomst å spire?

Blomster forplante ved å produsere pærer, sender ut løpere til å produsere nye planter og, selvfølgelig, spirende fra frø. Hvor lenge frøet tar å spire avhenger av flere faktorer. Noen kan kontrolleres; andre ikke kan.

Genetikk


Noen blomster, for eksempel zinnia, spire i noen dager, fikk masse fuktighet og varmt vær. Andre, som søte erter, ta flere uker. Det er mulig å gradvis øke eller redusere spiring priser, men ikke så langt utenfor deres forhåndsbestemte genetiske hastighet.

Temperatur


I de fleste tilfeller vil den varmere jord, jo raskere vil frøet spire - men ikke alltid. Noen blomster som lupin trenger flere uker med kulde og deretter en varm spell å spire.

Fuktighet


Frø trenger fuktighet for å mette det ytre skallet så frøplante kan bryte gjennom. Soaking frø i vann i 24 timer hastigheter vanligvis spiring. Suge store frø som blomkarse i en bolle med vann. Sette små frø som mose roser på et papirhåndkle og suge papirhåndkle.

Lett


Noen få blomster, for eksempel Shasta tusenfryd, trenger lys for å spire. Dryss disse på overflaten av jord og ikke dekker.