Hovudside

Hvordan eliminere mugg lukt

by Walther

Mugg er et tynt lag av vekst forårsaket av muggsporer i luften. Foruten å være skjemmende og produsere en muggen lukt, kan mugg vokse og forårsake skade på mange husholdningsartikler. Å eliminere mugg og dens ubehagelig lukt, må du identifisere kilden til problemet og deretter iverksette nødvendige tiltak.

Bruksanvisning


•  Finn årsaken til mugg lukt. Sjekk dusj boder og gardiner, vaskerom, uventilerte områder, skap, kjellere og crawlspaces under hjem. Se etter lekk rør i kjelleren også. Mugg vokser i fuktige og varme områder.

•  Styr mugg lukt ved å bli kvitt fuktighet i disse områdene. Reparere eventuelle lekkasjer til rør og fikse eventuelle kjellervegger som har vannskader. Bruk klimaanlegg og avfuktere for å kjøle eller redusere luftfuktighet henholdsvis i hjemmet. Ventilere hjem ved å åpne opp vinduer og skap slik at luft kan sirkulere.

•  Installer en vifte i et skap eller dårlig ventilert plass for å kontrollere fuktighet hvis du finner mugg elementer eller muggen lukt i disse områdene. Fjerne elementer og plassere noen gel silika på gulvet av skapet for å redusere fuktigheten i dette området.

•  Rene vegger, gulv, bad eller vaskerom med en løsning av vann og blekemiddel for å fjerne mugg lukt når disse er kildene til problemet.

•  Vask klær og noen vaskbart stoff element som har mugg lukter med vaskemiddel eller klor blekemiddel. For ikke-vaskbare elementer, ta dem til renseri.

•  Eliminer mugg lukt fra stoppede møbler eller madrasser som har muggsporer ved å ta elementet utendørs og rengjøring av mold. Deretter bruke et vakuum på elementet og la den ut i solen. Hvis lukten vedvarer deretter svamp elementet med vaskemiddel såpeskum på det berørte området og tørk av med en fuktig klut. La det tørke.

•  Ta en liten mugg lukt fra et teppe eller pledd ved sprinkling et teppe oppfrisker pulver eller natron på den, la den på over natten og deretter vakuum. For mer alvorlige mugg luktproblemer forårsaket av vann skade på tepper, bør du erstatte polstring hvis vannet har sivet gjennom til det. Dyp rengjøring av teppet er da nødvendig.