Hovudside

Hvordan å pode Kornell Trees

by Walther

Hvordan å pode Kornell Trees

Poding av Dogwood trær kan anvendes til å forplante uvanlige farger av blomsten som ikke formerer seg i naturen, for eksempel rosa og å frem sykdoms- og insekt-resistente stammer. Nye angrep av kornell sykdom på planter sopp har forårsaket en nedgang i naturlig populations.To redusere spredningen av sykdommen, er det viktig når plante eller pode kornell å oppnå god kvalitet, sykdom-resistente trær fra anerkjente barnehager fremfor transplantere fra naturen . Ved poding, er det viktig å bruke sterilisert redskaper for å unngå spredning av sykdommen.

Bruksanvisning


•  Desinfiser kniv, beskjæringssakser og clefting verktøy kile med isopropylalkohol.

•  Ta en skjæring, eller ætling, fra treet du ønsker reproduseres. Skjære bør være en shoot ca 1/4 cm i diameter og 6 til 8 inches lang. Det er viktig å velge et skjære fra en frisk tre som har vist seg å være insekt- og sykdom motstandsdyktig. Fjern så mange scions som du trenger for mengden av rotstokken du har. Kløft poding anvender vanligvis to scions pr rotstokken og bark poding bruker tre eller fire, avhengig av diameteren av rotstokken. Hver ætling bør ha 3-4 knopper.

•  Skjær omtrent 1 1/2 til 2 inches på enden av smart i en vinkel slik at den danner en kile. Skjær på begge sider for en kløft pode og på den ene siden bare for en bark pode.

•  Pakk smart med fuktig burlap eller Sphagnum mose og forsegle den i plastposen før det kan bli podet til rotstokken.

•  Skjær toppen av rotstokken off om en fot fra bakken. Dette etterlater en horisontal overflate for å modifisere for poding.

•  Bruk clefting verktøy kile og hammer til å kutte en vertikal delt, eller kløft, ca 2 til 3 inches ned i sentrum av rotstokken for en kløft pode. Hold kløften åpen med kilen ved enden av verktøyet. For en bark graft, gjør et vertikalt snitt på utsiden av rotstokken å skrelle en del av barken tilbake og setter inn kilen enden av smart så cambiums (som ligger rett innenfor bark) av hver er i kontakt. Kuttene skal være ca 2 inches lang og minst 1 cm fra hverandre.

•  Sett kile ende av to scions ved hver ende av den vertikale spalte i midten av rotstokken med den bredere side av kilen som vender mot utsiden og cambiums av smart og rotstokken i kontakt med hverandre.

•  Sikre borekaks inn i bark eller kløft og spre pode voks på åpne flater for å beskytte kornell fra sykdom og insekter.

Tips og advarsler


  • Pode når plantene er fortsatt sovende i tidlig på våren for best resultat.