Hovudside

Hva Kjemikalier kan skade en over bakken pool?

by Walther

Hva Kjemikalier kan skade en over bakken pool?

Over bakken bassenger er basseng bygd for å stå på sine egne i en bakgård eller på et flatt område på bakken. Disse bassengene er ofte billigere å bygge og ta vare på over tid enn bassenger installert i bakken. Det er imidlertid viktig å vite hva kjemikalier ikke å bruke i disse bassengene, slik at du ikke permanent skade dem.

Blekemiddel


Mange vil prøve å drepe mugg eller andre typer bakterier som kan begynne å vokse i en over bakken pool med blekemiddel. Bleach kan brenne folks hud. Blekemiddel kan også skade materialet over bakken bassenget er laget av, misfarges materialet eller oppløse den, noe som gjør det svakt, slik at den sprekker.

Primer


Noen ganger ønsker folk å endre fargen på interiøret i sine over bakken bassenger og bruke en vannbasert primer for å male innsiden av bassenget. Kjemikaliene innenfor primer er dårlig for bassenget liner, laget av enten vinyl eller plast, så det kan spise gjennom det over tid. Dessuten vil de fleste primere ikke holder seg til en vinyl eller plast liner inne i bassenget og vil komme ut i vannet over tid.

Triklor-s-triazintrion Klor


Mens klor er nødvendig i de fleste bassenger, visse former for klor er for sure for over bakken bassenger som de kan spise gjennom duken i bassenget selv og få den til å lekke eller bryte over tid. Triklor-s-triazintrion klor er en form av denne korroderende klor tilsatt til i bakken bassenger i tablettform, og er effektiv ved permanent å bli kvitt alger eller andre bakterier. Imidlertid har denne klor vært kjent for å forårsake nok til å korrodere metallet over tid, noe som betyr at den vil spise seg gjennom en vinyl- eller plastforing av en over bakken bassenget mye raskere.