Hovudside

Hvordan Grow en Rubber Plant

by Walther

Den dramatiske løvverk og trelignende utseende av gummi planter appellerer til mange mennesker, spesielt de som søker en attraktiv og relativt lite vedlikehold pottestueplante. Flere sortar eksisterer, inkludert en rød-farget type som kalles "Burgundy" og en prangende, spraglete belastning ofte kalles "Variegata." Men de fleste gummi plantesorter har solide grønn farge på sine store, læraktige blader. Fordi de fleste varianter av gummi planter er hybrider, de eneste pålitelig metode for å dyrke nye planter er gjennom vegetativ formering, som innebærer transplantere borekaks. Dessverre, gummi plante stiklinger noen ganger ta flere måneder å rot, men de root pålitelig likevel.

Bruksanvisning


•  Forbered en rooting potten for gummi plantestiklingen før du tar den. Kombiner fire deler skarp sand med en del perlite å skape en steril ennå fuktighet-retentive rooting medium for skjæring. Fyll en 6-tommers potten med rooting medium.

•  Ta på hansker før du arbeider med gummi planter siden de utstråler en latex-lignende saft som provoserer en hudreaksjon på mange mennesker. Mål 4 til 6 inches fra spissen av spindelen, ikke bladet. Gjør en vinklet kutt rett under et blad ved hjelp av et par skarpe sakser.

•  Snap off den laveste blad å eksponere noden. Kjøre vann over enden av gummi plantestiklingen å trofast strømmen av latex-lignende saft.

•  Sett enden av gummianlegg skjæring i forberedt potten opp til nederste blad. Rist potten litt å gjøre opp sand og perlite rundt skjæring.

•  Hell en 1/2 kopp vann på rooting medium umiddelbart etter potting gummi plante skjæring. Vann kutte igjen med en 1/2 kopp vann bare når forankring medium føles tørr 2 inches under overflaten.

•  Sett gummi plante kutte et sted med sterkt lys og svært høy luftfuktighet, for eksempel i et bad med store vinduer. Tåke skjære flere ganger om dagen med en plante mister hvis en fuktig voksende sted er ikke tilgjengelig.

•  Kontroller for røtter begynner 45 dager etter potting. Trekk forsiktig på undersiden av gummi plantestiklingen å teste for motstand. Ikke mist motet hvis det tar to til tre måneder for kniv til roten.

•  Transplant gummi plantestiklingen inn i en stor gryte fylt med standard plantejord to til tre uker etter rooting.

Tips og advarsler


  • Vask hendene grundig etter å ha jobbet med gummiplanter for å fjerne eventuell saft.