Hovudside

Hvilke matvarer Grow Fungus raskere?

by Walther

Hvilke matvarer Grow Fungus raskere?

Ifølge USDA Food Safety og Inspection Service, er det anslagsvis 300.000 arter av sopp i tilværelsen. Mold er en type sopp som kan påvirke maten vi spiser. Noen typer sopp som forårsaker allergiske reaksjoner, pusteproblemer og eller produserer mykotoksiner, som gjør folk veldig syke.

Fuktig Foods


Matvarer som har et høyt fuktighetsinnhold kan vokse sopp som mold raskt. Høye fuktighets matvarer som er lagret i kjøleskap også vil sannsynligvis oppvise soppvekst. Eksempler på matvarer på en økt risiko for å utvikle sopp i form av muggsopp på grunn av fuktinnhold inkluderer gryteretter, lunsj kjøtt, pølser, bacon, overs kjøtt, overs fjærfe, kokt pasta, rømme og yoghurt. Myke frukter og grønnsaker er også i en høy risiko for soppvekst. Agurker og fersken er to eksempler på matvarer som kan vokse sopp spesielt raskt. Forurensning kan oppstå selv under overflaten og har ofte bakterier som vokser sammen med soppen. Følgelig forkaste noen matvarer som synes å ha soppvekst.

Sure Foods


Soppvekst trives i svært sure matvarer. Noen eksempler på matvarer som er svært sure er syltetøy, gelé, frukt, tomater og sylteagurk. Sure matvarer stimulere veksten av mykotoksiner, som er giftige stoffer som produseres av visse typer mugg og er mest fremtredende i mutter og kornavlinger. Men mykotoksiner også trives på selleri, druejuice, produsere og epler. Food and Agriculture Organization, eller FAO, i FN sier at omtrent 25 prosent av verdens matplanter inneholde mykotoksiner. En måte å hindre vekst av sopp som forårsaker dette giftige stoffet er å varme behandlet og svært sure matvarer som syltetøy og gelé til en temperatur på 212 grader under behandling av dem hjemme, som dreper soppen som forårsaker sykdom.

Ingen konserveringsmidler


Matvarer som behandles uten bruk av konserveringsmidler er en høy risiko for hurtig soppvekst. Eksempler på slike matvarer er peanøttsmør, nøtter og belgfrukter. Brød og baker matvarer kan vokse sopp fordi de er porøse. Ikke-prosesserte matvarer og porøse matvarer er ofte forurenset under sin overflate, noe som gjør det vanskelig å bestemme hvor mye forurensning er tilstede. USDA anbefaler å forkaste noen matvarer som har mugg eller synlig soppvekst.