Hovudside

Tropisk Savannah Trees

by Walther

Tropisk Savannah Trees

Lever i ekstremt tørre forhold krever trærne i tropisk savanne å gjøre noen tilpasninger. De må være i stand til å vokse raskt når vann er tilgjengelig. De må holde på vann og næringsstoffer for å overleve mellom noen lang rainless strekninger og likevel være tøff nok til å overleve de hyppige brannrisikoen.

Acacia


Akasie trær vokser på alle kontinenter unntatt Europa og Antarktis. To forskjellige typer av akasie trær trives i de afrikanske og australske tropiske savanner. Den afrikanske akasie treet har skarpe torner å beskytte blad knopper fra dyr. Treet utgivelser også en giftig alkaloid med en ubehagelig smak å motvirke et dyr fra å spise noe mer av bladene. Den australske akasie treet har phyllodes, som planteetere ikke synes er attraktiv. Bladene og phyllodes beholde vann, så beskytter dem øker akasie trær 'sjanser til å overleve. Maur lever av nektar trærne slipper. I sin tur, disse maur beskytte trærne ved stikkende dyr som prøver å spise bladene og angripe andre insekter som kan skade dem.

Baobab


Baobab treet har langsom vekst og noen lever for å være 1000 år gammel. De lagrer vann i sine enorme badebukser som kan måle mer enn 49 meter rundt. Baobab treet vokser bare blader i regntiden. Den lille størrelsen på bladene hjelper treet minimere tap av vann. Unge baobabtrær tilsynelatende ødelagt av en brann ofte begynner å spire igjen fra røttene. Baobob brann overlevende vanligvis bærer færre frukter og spre mindre raskt.

Eucalypts


Ulike typer eucalypt trær vokser over Australia. De er generelt evergreens, men artene i den tørre tropiske nordlige Australia dråpe blader for å holde vann i tørre årstider. Dette tillater dem å overleve i grunt jordsmonn.

Malaleuca


Også kjent som te trær, malaleucas vokse i lavtliggende områder som flom i regntiden. Jorda den vokser i vanligvis består av en leire undergrunnen og en sandflate. De har tykke bjeffer for å minimere tap av fuktighet og beskytter dem mot brann. Urbefolkningen i Australia bruker bark av malaleucas å lage tak for sine krisesentre og bladene for medisin.