Hovudside

Hva er farene ved å bruke propan varmeovner?

by Walther

Propan ovner, et populært alternativ form for energi, finnes i ulike typer og størrelser for en rekke bruksområder. Mens mange mennesker har bekymringer om farene ved propan varmeovner, disse enhetene er trygge hvis det brukes riktig og på rett sted.

Propan Varmere


Du bør bare bruke en propan ovn i et godt ventilert område for å hindre oppbygging av karbonmonoksid (CO), en smakløs, luktfri og fargeløs gass. Noe som brenner drivstoff avgir CO, inkludert parafin lanterner, propan ovner og ovner, og tomgang kjøretøyer. Folk bruker ofte bærbare propan varmeovner å varme garasjer, boder, byggeplasser eller individuelle rom når andre varmekilder er ikke tilgjengelige. God luftsirkulasjon hindrer CO buildup.

Sikkerhet


Propan varmeovner er trygge så lenge de er installert, drevet og vedlikeholdt i henhold til produsentens instruksjoner. Les bruks retninger og emballasje før du bruker en bærbar propan produkt. Som en ekstra forholdsregel, alltid åpne et vindu for å tillate frisk luft å sirkulere når du bruker en propanvarmer innendørs.

Propan er en brannfarlig drivstoff. Branner og eksplosjoner kan oppstå hvis du bruker ovnen på feil eller uforsiktig. Være bevisste på branner eller brannskader som kan oppstå hvis du kommer for nær ovnen eller berøre den varme overflaten, varmeelement eller flamme. Hold brennbare gjenstander på trygg avstand fra en propanvarmer.

Kullosforgiftning


Du kan enkelt feil symptomer på CO forgiftning for forkjølelse eller influensa. Advarsel tegn er hodepine, svimmelhet, slapphet, kvalme, tretthet og forvirring. Karbonmonoksid reduserer blodets evne til å frakte oksygen, noe som kan føre til tap av bevissthet og død. Alkoholforbruk og narkotikabruk kan også øke effekten av CO forgiftning.

Frilufts


Propan kan avgi farlig CO ved feil bruk i et lukket miljø, som for eksempel telt, lastebil cap, RV eller campingvogn. Fordi sover enkeltpersoner er ikke i stand til å gjenkjenne den langsomme forkant av CO symptomer, er risikoen for død er mye høyere. Iført tilstrekkelig klær, ved hjelp av et termisk karakter sovepose, eller konsumere ekstra kalorier og væske for å holde varmen om natten er tryggere alternativer enn å bruke en propan ovn i et lukket rom.

Anbefalinger


Bruke innendørssikker ovn eller en ovn med en oksygenmangel system som automatisk slår av ovnen hvis oksygennivået faller under akseptable standarder. Sjekk alltid produsentens instruksjoner for riktig bruk og oppbevaring.