Hovudside

Gjør det selv Solar Heat for Pools

by Walther

Mens en kjølig svømmetur i sommer er forfriskende, hopping i 60-graders vann når det er 90 grader ute er et sjokk. Pool ovner er stor for å holde temperaturen av vannet nærmere temperaturen av luften, men kommersielle versjoner er ofte dyre og ikke økologisk forsvarlig. Du kan bygge en enkel solar heater for din pool for en brøkdel av prisen.

Materialer


Kjøpe PVC-rør og rørdeler, gjerne svart, som er omtrent samme diameter som slangen som flytter vann fra filteret til bassenget. Hvis du ikke kan få sorte rør, trenger du også grovt sandpapir og flat svart spraymaling. Til slutt, trenger du et ekstra basseng slange, et stort stykke kryssfiner, grep rør bånd (for å feste rørene til styret) og lim (for å sikre leddene i PVC-rør).

Maleri


Spray-male kryssfiner svart. Dersom PVC-rør er hvit eller grå, sand dem til overflaten er grov og male dem, også. Tillate både å sitte til malingen er helt tørr, og påfør et lag, hvis det er nødvendig.

Montering


Solenergi pool varmeapparatet vil være størrelsen på kryssfiner eller mindre. Lå kryssfiner på langs på bakken. Koble til et par PVC-rør og legge dem flatt på kryssfiner. Gjenta dette, flytte ned lengden av kryssfiner. Du vil få flere lengder av PVC-rør på rad.

Koble disse rørene til hverandre, slik at vannet kan strømme opp, bortover og nedover [se bilde]. Plasser en montering på hver ende for å koble slangen bringe vannet inn og slangen sender vann ut. Alle skjøter med en rørlegger lim og la den herdes i henhold til pakken.

Mens det er herding, sikre solar heater til kryssfiner med gripe rør bånd.

Installere


Koble slangen kommer fra basseng pumpen til den ene siden av varmeapparatet. Koble den ene enden av den ekstra slange til den andre siden av ovnen, og den andre enden av slangen til bassenget. Sikre forbindelsen med metall stropper og duct tape for å unngå lekkasje.

Når du slår på pumpen på igjen, bør vannet renne ut av pumpen, gjennom ovnen og tilbake i bassenget.