Hovudside

Hvordan eliminere alger i svømmehaller

by Walther

Hvordan eliminere alger i svømmehaller

Alger snur bassengvannet en unappealing nyanse av grønt, effektivt sette en midlertidig stopper for bading og vannaktiviteter. Kvitte pool av alger kan ikke gjøres over natten. Det kan ta flere dager eller mer før algene i bassenget har blitt eliminert og bassengvannet er rent igjen. Drepe alger og gjenopprette den kjemiske balansen er avgjørende for å gjenopprette klart vann. Etter at du kvitt din pool av alger, vil en streng testing og rengjøringsprogram bidra til å redusere sjansen for at algene vil gjenta seg.

Bruksanvisning


•  Vacuum bassenget gulv og vegger før du legger noen kjemikalier til ditt basseng. Alger samler ofte på disse overflater og fjerne så mye som mulig, kan gjøre det lettere å behandle bassenget. Børsting sidene av bassenget med et basseng børste kan også bidra til å fjerne alger.

•  Legg algaecide til bassengvannet. I tillegg til å drepe alger, algaecide fungerer ved å la døde alger til å klumpe seg sammen. Når klumper slippe til bunnen av bassenget, kan de lett bli støvsugd bort. Hver produsent har en annen metode for å bestemme hvor mye algaecide bør legges til bassenget, avhengig av hvor mye vann at bassenget holder. Les etiketten for informasjon om hvordan du bruker riktig mengde algaecide.

•  Shock bassenget, med opptil fire ganger den anbefalte mengden av sjokk. Shock er en granulert form av klor som vanligvis legges til bassenget når det frie klornivået synker. På dette stadium bør det frie klornivået være minst 5 til 10 deler per million (ppm). Du kan måle fritt klor nivå ved hjelp av spesielle pH vann testing strimler, tilgjengelig på basseng forsyne butikkene.

•  Kjør pumpen eller filtrere 24 timer per dag for å sirkulere vannet og bli kvitt alger.

•  Rengjør eller spyle filteret for å fjerne alger som har samlet seg i filteret. Daglig støvsuging av bassenget vegger og gulv med jevne mellomrom i løpet av renseprosessen vil bidra til å fjerne noen langvarig alger.

•  Shock bassenget igjen hvis vannet ikke har ryddet i 24 til 48 timer. Følge opp den andre sjokkbehandling ved støvsuging bassenget og rengjøring eller spylt filteret igjen. Når vannet er blitt etablert klare og normale fri klor nivåer, er det trygt å gjenoppta svømming.

Tips og advarsler


  • Rengjør stiger når du støvsuger bassenget. Alger kan samle på stiger og forårsake en annen algeoppblomstring hvis ikke removed.Keep gratis klor nivåer på 2 til 4 ppm for å hindre en algeoppblomstring. Alger har en tendens til å utvikle når frie klornivået faller under en ppm.Use en vedlikeholdsdose på algaecide hver uke for å unngå alger fra forming.