Hovudside

Problemer med Beams

by Walther

Problemer med Beams

Bjelker er solid stål eller tømmer medlemmer som bygningsarbeidere bruker i konstruksjonen på grunn av sin styrke. Deres evne til å støtte vekten er deres primære strukturell fordel. Tykkelsen først og fremst avgjør en strålens bæreevne, selv om produksjonen er også en faktor for stålbjelker. Som alle komponenter av byggsystemer, bjelker har sine styrker og svakheter.

Splits


Trebjelker ofte delt, men mange spørsmål om det er virkelig et problem. Douglas R. Rammer, forskning generelt ingeniør, USDA Forest Service, Forest Products Laboratory, brukt vitenskapelige testprosedyrer, herunder bruddmekanikk tilnærminger, for å analysere om split bjelker var noe mindre sterk enn sine split-free kolleger. Rammer utledet at mens saging kerfs inn bjelker svekket dem, resultater for bjelker med naturlig forekommende splittelser ble blandet, avhengig av treslag og strålelengde. Selvfølgelig, er en sikker indikasjon på et tap av integritet når splittelser i bjelker øke, forlenge og føre til tak sag.

Vekt


Bjelker er tungtveiende elementer og er derfor vanskelig for en person å jobbe med alene. Normalt blir minst to personer for å holde en bjelke på plass i hver ende, mens en tredje person gjelder den nødvendige fikseringsregime. For enda tyngre bjelker, må du kanskje løfteutstyr. Å være ekstremt tung, kan bjelker være veldig farlig, spesielt hvis de faller på noens hode. Harde hjelmer er rekkefølgen av dagen.

Tremark


Tremark er navnet på flere typer larver lagt innenfor trebjelker med kjedelige biller. Med andre ord, disse insektene er ikke biller som er mind-numbingly kjedelig, men de som gjør hull i den svært bjelker. Larvene lever på veden, vokser tykkere og svekke den indre strukturen av bjelken. Skapningene forlate utgangshull etter at de modnes til insekter og permisjon.

Metal Fatigue


Når du utsetter en stålbjelke til en vanlig eller ganske vanlig belastning, kan det utvikle metalltretthet. Dette betyr ikke bokstavelig bety strålen er sliten og trenger en pause, men på en måte, betyr det nettopp det. Den indre struktur av strålen kan være så understreket at dets atomer bli omfordelt, som fører til svake punkter. Dette kan ha den virkning å innføre en tidsbombe banen inn i en bygning meget struktur.