Hovudside

Slik Care for Ferns som potteplanter

by Walther

Slik Care for Ferns som potteplanter

Bregner er lett å dyrke innendørs. Mens hver art har sine egne økende krav, generelt, bregne potteplanter krever indirekte lys og høy fuktighet. Når du har satt opp ideelle vekstvilkår for den nye potteplante, krever din bregne lite vedlikehold. For begynnelsen dyrker, University of Rhode Island anbefaler å starte med fuglerede, japansk kristtorn, brems eller kanin Mat bregner.

Bruksanvisning


•  Plant din bregne potteplante i en plastkanne med dreneringshull, noe som er bedre på å opprettholde fuktigheten enn leirpotter. Plante i en jordløs potting blanding består av 50 prosent torvmose. Dette mediet gir mulighet for tilstrekkelig drenering for å unngå risiko for rot råtne.

•  Plasser bregne potten i et nordvendt vindu der den mottar indirekte sollys. Ifølge University of Vermont Extension, østvendte vinduene er tilfredsstillende i vintermånedene. Hvis du må plassere bregne i en sør eller vest-vendt vindu, installere tynne gardiner eller noen annen mekanisme for å filtrere sollys.

•  Vann din bregne regelmessig, slik at jorda er konsekvent fuktig. For å hindre rot råtne, ikke vann til det punktet at potten sitter i oppsamlet vann. Les avsnittet Advarsler for unntak fra dette trinnet.

•  Dekk et plastbrett med småstein eller flate klinkekuler og helle vann på innsiden av skuffen. Ikke la vannstanden å øke over toppen av småstein. Plasser bregne potten på toppen av brettet, og sikrer vannstanden er ikke berøre bunnen av potten. Denne mekanismen fremmer fuktighet.

•  Spray bladene med vann, som et alternativ til å opprettholde tilstrekkelig luftfuktighet. Bregne løvverk blir gul og wilts hvis du overwatering det eller gi det med for mye fuktighet.

•  Begynn å gjødsle din bregne fire til seks måneder etter at den har blitt plantet. Påfør en månedlig dose av potteplante flytende gjødsel, fra april til september, men bare legge halvparten av den anbefalte mengden som er angitt på etiketten. Fra oktober til mars, gjødsle annenhver måned eller ikke i det hele tatt. Bladverket vil vises svidd hvis du over-gjødsle.

•  Fjern skadeinsekter for hånd, for eksempel skalaer og midd, som kan ha fått inne for å angripe din bregne. Sprøyting bladene med varmt vann hjelper deg å fjerne insekter også.

•  Oppretthold en gjennomsnittlig daglig temperatur mellom 68 og 72 grader Fahrenheit og en nattlig temperatur mellom 62 og 65 grader Fahrenheit, bemerker University of Rhode Island.

•  Del din bregne i mindre anlegg når det blir for stor for sin opprinnelige potten. Colorado State University Extension anbefaler å grave opp bregne, skjære gjennom rot ball og nyplanting alle mindre anlegg i plastbeholdere. Vanne hver bregne godt etter planting.