Hovudside

Hvordan å behandle en jordbårne sopp

by Walther

Hvordan å behandle en jordbårne sopp

Når du tenker på soppinfeksjoner i hagen din, tenker de fleste av pulveraktig mugg og svart flekk. Disse er imidlertid ikke de eneste soppinfeksjoner som kan angripe plantene dine. Det finnes en rekke av jordbårne soppinfeksjoner som kommer inn i anlegget gjennom rotsystemet og forårsake skader, som starter under jord og arbeider helt opp. Disse infeksjonene kan forårsake vaskulær og fruktbarhet skade og føre til en manglende evne til å blomstre og frukt. Om lov til å gå på ubehandlet, kan de spre seg og kan til slutt føre til totalt tap av hagen din.

Bruksanvisning


•  Fjern planterester når det er mulig. I høst, når dine hageplanter har dødd tilbake, fjerne dem fra hagen plass. Planterester gjør utmerket kompost, og kan bli lagt til jord, men det bør fjernes til et komposterings sted til alder, og bør ikke bli returnert til hagejord inntil det har spaltet fullstendig. Dette vil hindre sopp fra vokser i den gamle plantemateriale og smitte nye planter.

•  Fjern døde planter som er infisert med sopp sykdom. Ikke legg dem i kompostbingen hvor det kan infisere kompost. I stedet satte den inn med brennbart avfall og brenne det.

•  Grav opp berørte anleggene, og plante dem. Fjern de berørte jord og erstatte den med sterilisert potting rov. Bruk potting jord som er garantert å være fri fra patogener.

•  Sett opp en steriliseringskammeret. Sett opp en tung plast i et dekke over det forurensede jordsmonnet, og deretter sette en varmelampe på utsiden av plasten til å varme opp jord. Hvis man hever temperaturen i jordsmonnet til over 100 grader, vil soppen finner det vanskeligere å overleve.

•  behandle utsiden av anlegget med en anti-soppmiddel som Neem olje eller fungicid såpe. Dette kan hjelpe deg å spare en plante som er nylig smittet.