Hovudside

Slik Care for en Innendørs søtpotet Plant

by Walther

Slik Care for en Innendørs søtpotet Plant

Søtpoteter er en lite vedlikehold avling som lett kan overleve når dyrkes innendørs i containere. Den vokser best i sommer i løpet av månedene når jorda er varmest. Når du vokser og høste dine søte poteter, kan du lagre dem i en kald kjeller i flere uker. Den ernæringsmessige verdien av en søt potet gjør det til et godt valg for en innendørs beholder avling.

Bruksanvisning


•  Plant den søte poteter i en skjeppe kurv eller annen potting container som er minst en fot dyp. Fyll beholderen med to deler potting jord og en del organisk kompost eller tre aske. Presse kilene i jorden langt nok ned, slik at skuddene ligger over jordlinje. Plass slips minst 2 meter fra hverandre i skjeppe.

•  Sett potten i din mest solrike vinduet så plantene får minst åtte timer med sollys daglig.

•  Vann planten ofte nok til å holde jorda fuktig å ta på. Når du vann, anvende vann til jord, og ikke til bladene av planten. Tilsett nok vann til jord, slik at det kommer ut av dreneringshull i bunnen av potten planting.

•  Sett inn en hage eierandel i potten og sikre den voksende vinstokker til bålet med en vri slips eller sette beholderen i en hengende planter og la vinrankene til å vokse fritt.

•  Høste søtpoteter i høst, hvis du vokser dem for mat og ikke bare for de dekorative vinstokker. Bruk en liten hånd spade for å grave potetene ut av jorda.