Hovudside

Hvorfor er My Red japansk Maples Green?

by Walther

Hvorfor er My Red japansk Maples Green?

Japansk lønn er en liten dekorativ tre som ikke vente til høsten for å produsere lys rød, lilla eller oransje løvverk. I stedet treet har uvanlig røde blader i sommer som slår dyp blodrød i høst før miste sine blader. Den faktiske fargen på trærne varierer basert på genetikk av treet hybrid. En japansk lønn kan ha grønne blader for en rekke årsaker.

Root Stock Sucker Vekst


Noen typer japansk lønn er podet på grunn bestander av andre japanske lønn typer. Variantene som brukes for root lager er normalt ganske lite imponerende og har vanligvis grønt bladverk. Root lager trær kan produsere "suckers", som er grener som produserer vekst under pode linje. Hvis suckers har lov til å modnes, kan de blomstre på bekostning av resten av treet. Hvis treet løvverk er grønn, kan det være vekst fra grønnskolling av en japansk lønn rot lager.

Nyanse


Noen japanske Maples produsere røde pigmenter som reaksjon på å bli utsatt for sollys. Disse Maples vil ha lyse røde blader i toppen av sine kalesjer og grønne blader i de under kalesjer. Hvis en lønn av denne typen er plantet i skyggen, vil det ikke produsere røde pigmenter i bladene. Beskjæring bort nærheten løvverk eller bevegelige elementer som skygge den japanske lønne vil tillate anlegget for å motta nok sollys for bladene å bli rød.

Trær dyrkes fra frø


De fleste japanske Maples er hybride planter. Dette betyr at de har blitt spredd ved å ta grener fra en forelder anlegg og podet på andre røtter. Pode hjelper japansk lønn for å bevare sine genetiske egenskaper. Hvis en lønn fra en av disse plantene er dyrket fra frø, vil frøet produsere en plante som deler genetikk med nonhybrid besteforeldre trær. Siden røde bladene er en hybrid karakteristisk, kan disse spirene ikke produsere røde blader.

Plant Stress


Noen japanske lønn varianter med røde blader begynner å bli grønn i respons til reke at anlegget er under. Eksempler på stress som kan føre til en japansk lønn med røde blader å bli grønn inkluderer tørke på grunn av sommervarmen og mangel på supplerende vanning samt for mye sol. For mye omsorg inkludert overfertilizing eller overwatering en japansk lønn kan føre til at anlegg for å produsere grønne blader, nedgang og til slutt dø.