Hovudside

Slik Care for Rattan Furniture

by Walther

Rattan er like vakker som den er holdbar, så de fleste rottingmøbler trenger bare grunnleggende rengjøring og omsorg for å bevare sin naturlige styrke og farge. Følg disse trinnene for å holde din rottingmøbler ser like vakker som den dagen du kjøpte den.

Bruksanvisning


•  Rengjør overflaten regelmessig. En månedlig eller ukentlig rengjøring er den beste måten å beskytte din rottingmøbler og hindre store skader. Ren med litt oppvaskmiddel fortynnet i vann. Skumme såpeskum på toppen av vannet med en myk klut og tørk av møbler overflate uten å få veden våt. Sørg for å komme inn i sprekker og spor med en tannbørste eller en annen liten børste.

•  Hold møbler innendørs. Mens spanskrør absolutt liker fuktighet, er det ikke utemøbler. Hold rotting innendørs og helst ut av direkte sollys og møblene vil vare lenge og ser bedre.

•  Care for flekker eller andre større skader umiddelbart. Bruk vaskemiddel og en klut til å skrubbe ut flekker så snart de oppstår. For mer alvorlige skader som sprekker eller splitting av tre, prøve kokt linolje å sette fuktighet tilbake inn i materialet. For den virkelige tøffe ting, ta kontakt med en rotting eller flettet ekspert som kan ta vare på skogen med kompetanse.

•  Gjør en større rengjøring en gang i året. En grundig rengjøring vil ta seg av skitt buildup og vil også hindre ytterligere skade. Skrubb rotting med vaskemiddel, bruker litt mer vann enn du bruker for den ukentlige rengjøringen. Deretter tørker veden så raskt som mulig, ved hjelp av en hårføner eller sette møblene i solen. Til slutt legges et lag med skjellakk eller lakk for å forsegle treverket før neste års rengjøring.

•  Plasser gummipropper under beina på møblene. Holde litt gummi mellom tre og gulvet vil hindre unødig skade og splitting av rotting.