Hovudside

Kan jeg bruke Cactus Potting Soil for My Orchid?

by Walther

Kaktus og orkideer, mens populære stueplanter på grunn av minimal mengde av nødvendige omsorg, krever svært spesifikke voksende medier. Begge anleggene må en godt drenert medium, og visse stoffer kan brukes i begge tilfeller. Likevel, viktige forskjeller, for eksempel lufting av røtter og mengden av fuktighet hver plante trenger, gjør kaktus potting jord upassende for orkideer.

Kaktus Potting medier


Kaktus røtter lett råtner, og bør derfor puttet i en godt drenert jord kombinasjon. Like deler av potting jord, sand og torv mose gjøre gode vekstforhold for kaktus. Ved bruk av plantejord, sørg for å få en jord uten sagflis fordi de har en tendens til å holde for mye fuktighet i, mens hovedmålet er å gi god drenering. Grov sand bygning anbefales fremfor sea sand, også for drenering grunner. Bygge sand har mindre salt, et mineral som kan være skadelig for kaktus, forårsaker dehydrering av vev eller "salt forgiftning." Legge til en liten mengde grus til jord kombinasjonen er også en god måte å sikre drenering. En svært liten mengde av perlitt blir noen ganger brukt i stedet for grus, som det tillater drenering ennå inneholder noe fuktighet for planterøttene. Faren ligger i å bruke for mye, så det kan holde på mer fuktighet enn kaktus røtter kan håndtere, forårsaker dem til å råtne.

Orkide Potting medier


Orkideer trenger en godt drenert potting medium, også, men krever at mediet innehar noe fuktighet for røttene. I motsetning til kaktus, trenger de ikke gjøre det bra i et medium som bruker jord, og derfor kan ikke trives i de samme mediene som kaktus. Jord forbyr sirkulasjon av luft ved planterøttene. I stedet plante orkide i en kombinasjon av granbark chips og torvmose eller torvmose. Vær forsiktig med å legge for mye av mosen, som det kan komprimere og begrense sirkulasjon også. Vurdere fem deler bjeffe til en del mose. Tillegg av mosen vil hjelpe mediet beholde noe fuktighet, men likevel holde røttene fra råtnende. Suge gran bark før potting orkidé. Dette vil bidra til å gjøre det fukt tilgjengelig for planterøttene. Ved hjelp av tørr gran bark kan frastøte vann og holde fuktigheten vekk fra røttene. Som i tilfellet med kaktus jord, er perlite et nyttig medium for å legge til, som det hjelpemidler i lufting og binder fuktighet til røttene av orkidé. Gran bark kan til slutt bryte ned og bli til jord, så orkideer trenger å bli re-puttet hver ett til to år eller etter hver blomstring.