Hovudside

Hva slags Klima Har en Olive Tree trenger?

by Walther

Hva slags Klima Har en Olive Tree trenger?

Oliventrær er semi-tropiske og vokse naturlig i Middelhavet. De vokser over hele Tyrkia, Hellas og Spania, men sortar har blitt dyrket i varmere områder av USA. Oliven krever spesifikke klimatiske forhold for å vokse og trives, ellers treet kan ikke klarer å produsere frukt eller til og med dø.

Temperatur


Oliven trenger en lang vekstsesong for frukt å nå modenhet. Lange, varme somre bidra til å sikre fruktproduksjon og sunn vekst. Sent sesongen frost om våren føre blomstene til å slippe, slik at frukten ikke klarer å stille. Oliventrær krever også vernalization, eller kalde vintertemperaturer, for å danne blomsterknopper. Kjølige vinterkvelder med varme dager føre knopper å danne. Temperaturer under 17 grader Fahrenheit føre til at noen gren dø tilbake, og ved 10 F treet er drept tilbake til bakken.

Sollys & Eksponering


Oliven krever full solen. Et eviggrønt tre, må oliven sollys året rundt og ikke bare om sommeren. Plant i en utsatt område hvor ingen skyggelegging oppstår. Trærne er også vind tolerant og i stand til å tåle kraftig vind uten skader. Den skulpturerte utseendet på mange modne oliventrær kommer fra å bli plantet i utsatte områder.

Fuktighet


Mens tørke tolerant, fører til bedre fruktproduksjon regelmessig tilgang til fuktighet. Oliven kan sjelden krever vanning i klima med moderat nedbør, eller omtrent en tomme av nedbør per uke. Trærne tolererer ikke soggy jord, så områder med kraftig regn eller vanlig flom er ikke egnet for oliventrær. I tørt klima, gjør jevnlig vanning helårs opp for mangelen på naturlige fuktighet.