Hovudside

Hvordan å opprettholde en Installert Swamp Cooler

by Walther

Hvordan å opprettholde en Installert Swamp Cooler

Swamp kjølere og er et genialt enkel og effektiv måte å kjøle ned huset, men de krever oppsett hver sommer, regelmessig vedlikehold og vinterklargjøring. Disse oppgavene er relativt enkle og innenfor evnene til alle hus med gjennomsnittlig gjør-det-selv-ferdigheter. Følg disse trinnene for å få en effektiv og langvarig sump kjøligere.

Bruksanvisning


•  Inspiser slangen smekke, ventil eller vann kran som fungerer som din vannkilde. Åpne og lukke ventilen for å sikre at det fungerer som den skal. Sjekk plast eller kobberrør som går fra vannkilden til sump kjøligere og se etter eventuelle sprekker eller knekk som kan være lekker. De slangekoblinger ved kilden og kjøleren er vanlige steder hvor langsomme drypp utvikler. Disse lekkasjene kan repareres ved å bytte ut kompresjons nøtter og kompresjons ermene på tilkoblingene.

•  Kontroller gummiskiven på forbindelsen mellom røret og flottøren ventilen inne i enheten. Hvis det er gamle eller revner, må det for å forhindre lekkasje. Rydd opp skitt og rusk fra bunnen av sumpen kulere med en kort kost og feiebrett eller en butikk vakuum. Rens silen der den elektriske vannpumpen sitter slik at vannet kan strømme fritt gjennom det. Bruk hageslangen for å skylle bort støv fra innsiden av enheten. Slå på ventilen ved vannkilden og fyll sump kjøligere, kontroll og justering av flottørventil til riktig stenge av vannstrømmen på riktig vannstand. Plugg inn elektrisk vannpumpe og viftemotor og deretter ha noen inne i huset sving på kjøleren. Kontroller at pumpen og viften fungerer som de skal. Vannfordelingslinjer fra pumpen til putene bør være fri fra alle tresko, og gir en konstant strøm av vann.

•  Mål størrelsen på putene på sidene av sump kjøligere slik at du kan kjøpe et nytt sett. Elektrodene bør byttes hvert år. Kontroller at du har en komplett liste over reservedeler som trengs, og så kan du få dem og elektrodene under en tur til butikken.

•  Winterize enheten etter sommersesongen. Slå av ventilen ved vannkilden. Ta av slange, tøm det, og lagre ut av været. Trekk støpslet på bunnen av kjøleren vannreservoar og tømme ut alt vannet. Sørg for å sette støpselet i en lett-å-finne sted inne i kulere; du vil trenge det når du starter opp den kjøligere igjen neste sesong. Trekk ut elektrisk pumpe og viftemotor. Tillate sumpen kulere å lufte ut for en dag eller to, slik at det er helt tørt. Fei eller støvsug noe materiale som har lagt seg på bunnen av enheten i løpet av sommeren. Sett på den kjøligere dekselet sikkert, slik at den tåler vind og også beskytte enheten mot regn og snø. Din sump kjøligere er nå klar for en rask og enkel start opp neste sommer.

Tips og advarsler


  • Vurdere å bruke en vann tilsetningsstoff som hemmer mineralforekomster fra forming på sump kjøligere. Det kan forlenge levetiden din kjøligere og gjøre rydde opp lettere.
  • Ved kontroll av sump kjøligere når den er slått opp og kjører, holde seg unna de bevegelige delene av enheten.