Hovudside

Slik Seal en ristet marmor benken

by Walther

Slik Seal en ristet marmor benken

Ristet marmor fliser er laget av biter av marmor som har blitt plassert i store trommer fylt med sand, grus og vann. Disse trommene er rotert, eller ramlet, i lange perioder av gangen aldring, utjevning og antikviteter flisene. Resultatet er en marmor fliser med sprekker, hull, ødelagte kanter og et kalkholdig, matt finish.

Ristet marmor bør tettes før fuging for å hindre fugemasse fra siver inn i depotet. Etter fuging det skal tettes med en farge forsterkende sealer for å beskytte den, redusere kalkholdig finish og hente ut sin farge for å sikre dens fortsatte skjønnhet.

Bruksanvisning


•  Rengjør ramlet marmor som har blitt installert i benken området for en stund godt med en stein renere. Spray flisene med renere og gni dem tørre med en bomullsklut for å fjerne fett, mat spruter eller rusk.

•  Seal ramlet marmor fliser for første gang med et impregnerings sealer, som vil gi usynlig beskyttelse og fungere som en fugemasse utgivelse. Hell sealer ut i en plastskål stor nok for en farkost børste som skal dyppes innsiden. Mette skum av børsten godt og male benken fra topp til bunn i overlappende strøk. Se for drypper og tørk opp eventuelt før den kan tørke på telleren.

•  La impregnater tørke i 10 minutter og buff marmor tørr. Følg nøye med på sprekker, groper eller overflate divots som kunne havna overflødig sealer.

•  Seal fuges ramlet marmor fliser med en aktuell, farge-styrke sealer. Hell fangstskuta inn i en egen bolle og bruk en frisk håndverket pensel til å påføre sealer. Flisene vil utdype i farge og mister sin kalkholdig rest. Pass på å ikke få sealer på fuger; farge styrke sealer for ristet marmor kan gi fugemasse en glans. Buff av sealer etter 10 minutter.

Tips og advarsler


  • Color-forsterke sealer er bare anbefalt, ikke nødvendig for ristet marmor. Når impregnater er på, kan du bestemme om du liker fargen som er eller ønsker å utdype det. Bruk den endelige fangstskuta på en kontinuerlig basis for å opprettholde benken.